PÅ VEI HJEM: Samme dag som de ble foreldre for tredje gang, forlater prins Carl Philip og prinsesse Sofia sykehuset. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Viser seg få timer etter fødselen

Prinseparet fikk sitt tredje barn fredag formiddag.

Publisert
Sist oppdatert
Del artikkel


- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi fram til å få lære og kjenne vårt nye familiemedlem, sa prins Carl Philip fredag formiddag etter at han og prinsesse Sofia hadde fått sitt tredje barn sammen, en liten gutt.

Foreløpig har de verken gått ut med navn eller bilde av den lille babyen, men fredag kveld blir de nybakte foreldrene fotografert på vei ut av Danderyds sykehus i Stockholm - med den nyfødte.

TRE SØNNER: Prinseparet fikk sønn nummer tre. Fra tidligere har de Alexander og Gabriel. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB

Trebarnsforeldre

De nybakte foreldrene, som har sønnene Alexander og Gabriel, som kom til verden i henholdsvis 2016 og 2017, matcher for anledningen - begge i lyseblå skjorter. Den lille gutten ligger trygt i et bilsete.

Den nyfødte babyen veide 3220 gram og var 49 centimeter lang ved fødselen. Pappa Carl Philip var til stede da sønnen kom til verden.

Kommunikasjonssjef ved det svenske Hoffet, Margareta Thorgren, sier til Expressen at alt har gått bra og at både mor, barn og hele familien er veldig glade.

Også resten av den svenske kongefamilien er lykkelige over familieforøkelsen.

- Hele kongefamilien har fått informasjonen og er glade for dette. Alle har sendt hilsner på flere måter, sier Thorgren videre.

Navnet på den lille gutten er ventet å bli offentliggjort av kongen førstkommende søndag. Da vil det også bli kjent hva slags tittel han får.

LES OGSÅ: Detaljen i bildet vekker oppsikt