Hertuginne Meghan og prins Harry:

Viser seg etter babynyheten

Hertugparet venter for tiden sitt andre barn.

VENTER BARN: Her er Meghan og Harry på sin første opptreden etter at det ble kjent at de venter barn igjen. Foto: Ruba / Backgrid UK / NTB
VENTER BARN: Her er Meghan og Harry på sin første opptreden etter at det ble kjent at de venter barn igjen. Foto: Ruba / Backgrid UK / NTB Vis mer
Publisert

I midten av februar ble det klart at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) venter sitt andre barn, og at sønnen Archie (1) dermed skal bli storebror. Familieforøkelsen bekreftet hertugparets talsperson til People.

- Vi kan bekrefte at Archie skal bli storebror. Hertugen og hertuginnen av Sussex er overlykkelige over å vente sitt andre barn, sa personen til nettstedet.

Samtidig ble det sluppet et bilde av Meghan og Harry, der førstnevntes babymage var å se. Paret har imidlertid ikke vist seg i offentligheten siden babynyheten sprakk for halvannen uke siden - før nå.

STOLTE: Hertuginne Meghan og prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Det gjorde de under en opptreden med strømmetjenesten Spotify mandag - riktignok over videolink. Dette er altså ekteparets første opptreden siden de på valentinsdagen kunngjorde at de venter barn nummer to.

Meghans babymage kom imidlertid ikke særlig til syne denne gangen.

Hjemme i sofaen

Hertugparet satt hjemme i sofaen i hjemmet deres i Santa Barbara i California under seansen, mens de snakket om selskapet deres Archewell Audio som skal produsere podkaster for Spotify.

- Vi etablerte Archewell Audio for å sørge for at vi kan få høre stemmer som ellers ikke blir hørt, samt andre menneskers historier, sa Meghan under videomøtet, ifølge People.

Meghan og Harry etablerte podkasten i 2020, og i den første episoden fikk lytterne til og med høre sønnen Archie snakke.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podkast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Ekteparet har også inngått flere andre kommersielle samarbeid den siste tiden, blant andre med Netflix. Det er utvilsomt et ledd i å bli økonomisk uavhengige nå som de har sagt ifra til dronning Elizabeth (94) om at de ikke kommer tilbake som arbeidende medlemmer av det britiske kongehuset. Dermed har de heller ingen apanasje å lene seg på.

Nyheten kunngjorde Buckingham Palace fredag i forrige uke.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har bekreftet overfor Hennes majestet dronningen at de trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien, da det ikke er mulig å fortsette å ha disse forpliktelsene i kombinasjon med et mindre offentlig liv, het det i pressemeldingen.

Hertugparets uttalelse skal imidlertid ikke ha falt i god jord hos storebror prins William (38), som skal ha reagert med sjokk da de kom med det som blir beskrevet som et stikk til dronning Elizabeth.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fylte ett år 6. mai 2020. Vis mer

Skal snakke ut

Kort tid før hertugparet kunngjorde at de trekker seg tilbake for godt, kom også gladmeldingen om at de venter sitt andre barn sammen.

I forbindelse med offentliggjøringen av graviditeten delte fotografen Misan Harriman et bilde av hertugparet der de vordende tobarnsforeldrene viste frem den voksende babymagen.

I forrige uke ble det også kjent at hertugparet skal snakke ut i et stort intervju med Oprah Winfrey i mars.

BABY: Slik avslørte Meghan og Harry den kommende familieforøkelsen. Foto: Misan Harriman / Reuters / NTB
BABY: Slik avslørte Meghan og Harry den kommende familieforøkelsen. Foto: Misan Harriman / Reuters / NTB Vis mer

«Winfrey vil snakke med Meghan, hertuginnen av Sussex, i et omfattende intervju om alt fra å bli kongelig, ekteskap, morskap, filantropisk arbeid til hvordan hun håndterer livet under intenst offentlig press», het det i en uttalelse fra tv-nettverket.

Meghan og programlederen vil senere få selskap av prins Harry, hvor paret vil åpne opp om beslutningen om å forlate Storbritannia til fordel for USA, og deres håp og drømmer for familien.

Dette blir altså parets første intervju etter at de i fjor bestemte seg for å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Nylig ble det for øvrig også kjent at dronning Elizabeth og resten av kongefamilien planlegger en tv-opptreden samme dag. Det skrev blant andre People.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: - Har strekt seg og blitt stor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer