Hertuginne Meghan og prins Harry:

Viser frem lille Archie på Afrika-tur

Tok med lille Archie for å møte fredsforkjemperen Desmond Tutu.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uken la hertugparet av Sussex, hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ut på en ti dager lang reise til Afrika. I løpet av oppholdet skal de besøke en rekke land, deriblant Malawi, Botswana og Angola.

Besøket til Afrika er den første offisielle reisen for hertugparet siden de ble foreldre tidligere i år, og første stopp på reisen er Cape Town i Sør-Afrika.

Med seg på reisen har hertugparet også med seg sin snart fem måneder gamle sønn Archie, som kom til verden 6. mai i år. Det har vært knyttet stor spenning til lille Archies første offisielle utenlandsreise - og om hertugparet kom til å vise frem den lille hjerteknuseren i løpet av Afrika-oppholdet.

HYGGELIG MØTE: Det var en opplagt Archie som var med foreldrene og besøkte Desmond Tutu onsdag. Foto: NTB Scanpix
HYGGELIG MØTE: Det var en opplagt Archie som var med foreldrene og besøkte Desmond Tutu onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PÅ REISE: Hertugfamilien skal være borte i ti dager. Her møter de Tutu onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
PÅ REISE: Hertugfamilien skal være borte i ti dager. Her møter de Tutu onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under et møte med den berømte fredsforkjemperen Desmond Tutu (87) onsdag benyttet imidlertid hertuginnen og prinsen anledningen til å gi allmennheten og pressen et ordentlig glimt av den nesten fem måneder gamle sønnen.

Møtet fant sted i Cape Town på dag tre av hertugfamiliens tur, og på bildene kan man se en tydelig begeistret Tutu som hilser på den lille gutten og kysser panna hans.

MØTE: Hertugparet tok med sønnen Archie da de møtte fredsforkjemperen Desmond Tutu i Cape Town onsdag. Foto: NTB Scanpix
MØTE: Hertugparet tok med sønnen Archie da de møtte fredsforkjemperen Desmond Tutu i Cape Town onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
I SØR-AFRIKA: Det har vært knyttet stor spenning til om hertugparet kom til å vise frem sin lille sønn under oppholdet i Afrika. Nå er all tvil feid til side. Her er mor og sønn med den berømte fredsprisvinneren Desmond Tutu. Foto: NTB Scanpix
I SØR-AFRIKA: Det har vært knyttet stor spenning til om hertugparet kom til å vise frem sin lille sønn under oppholdet i Afrika. Nå er all tvil feid til side. Her er mor og sønn med den berømte fredsprisvinneren Desmond Tutu. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Archie elsket å møte deg

Hertugparet møtte Tutu onsdag formiddag. Tutu fikk Nobels fredspris i 1984 for sitt arbeid mot apartheid, og ble også den første fargede anglikanske erkebiskopen i Cape Town.

Under møtet fikk hertugfamilien også mulighet til å hilse på fredsprisvinnerens datter, Thandeka Tutu.

ET LITE GLIMT: Erkebiskopen og datteren virket svært fornøyde over å møte de rojale gjestene. Foto: NTB Scanpix
ET LITE GLIMT: Erkebiskopen og datteren virket svært fornøyde over å møte de rojale gjestene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertugparet satte seg ned og hadde en samtale med 87-åringen som virket svært begeistret over å møte den lille hertugfamilien.

Etter at besøket var overstått, delte hertugparet av Sussex et søtt bilde fra møtet på Instagram.

- Takk, erkebiskop Tutu, for din utrolig varme gjestfrihet. Archie elsket å møte deg! skriver hertugparet til bildet.

Hertuginne Meghan og prins Harry har siden fødselen i begynnelsen av mai i stor grad skjermet sin lille sønn. Dette er første gang siden mai Archie offisielt blir vist frem offentlig - ved siden av på pressebilder og i sosiale medier.

Hertugparets besøk til Afrika skal vare i halvannen uke, og en rekke oppdrag og møter står på programmet for det populære paret de kommende dagene.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Lite tilstedeværelse

Til tross for at hertugparet nå har vist frem sønnen på hans første offisielle reise, vil Archies tilstedeværelse etter alt å dømme være svært liten resten av oppholdet.

Prins Harry skal nemlig reise alene til noen av de planlagte destinasjonene utenfor Cape Town, hvor de nå befinner seg.

ARCHIE ER MED: Meghan og Harry ser ut til å være hodestups forelsket i den lille krabaten. Foto: NTB Scanpix
ARCHIE ER MED: Meghan og Harry ser ut til å være hodestups forelsket i den lille krabaten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette skal først og fremst være på grunn av at prinsen skal besøke øde og Malaria-rammede områder.

- Det vil nesten være umulig å ta med en så liten baby på et lite charterfly til øde steder i Afrika, hvor det er Malaria. Å fly i et så lite fly ville blitt vanskelig, og Harry skal dra til ganske avsidesliggende steder, sa den kongelige eksperten Katie Nicholl til Entertainment Tonight nylig, ifølge CheatSheet.

Meghan kommer til å bli igjen med Archie i Sør-Afrikas hovedstad, frem til de senere på turen gjenforenes med prins Harry og fortsetter reisen. Nicholl utelukket ikke at hertugparet kom til å vise frem sønnen sin i de delene av reisen de holder sammen.

- Archie er den yngste kongelige til å reise så langt. Han er bare fem måneder gammel. Vi er blitt fortalt at paret håper å involvere ham i timeplanen på et tidspunkt, men ikke forvent å se for mye av ham, sa hun videre.

LES OGSÅ: Røper babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer