Hertuginne Kate og prins William fikk en sønn:

Viser frem den nye prinsen for første gang

Øyeblikket som hele verden har ventet på er endelig her.

FIKK EN SØNN: Hertuginne Kate og prins William viste frem den nyfødte prinsen, kun timer etter fødselsen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tidligere i dag delte Kensington Palace den glade nyheten om at Hertuginne Kate (36) og prins William (35) er blitt foreldre for tredje gang.

- Hennes Kongelige Høyhet hertuginne Kate fødte en sønn klokka 11.01. Han veier 3,83 kilo. Hertugen var til stede da hun fødte barnet. Alt står bra til med Hennes Kongelige Høyhet og barnet, het det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset.

I tradisjon tro ventet hele verden på å få det første glimtet av den nyfødte prinsen, og mandag kveld var det endelig duket for det store øyeblikket.

EN GLEDENS DAG: Stolte foreldre viser frem sin lille prins. Foto: NTB Scanpix
EN GLEDENS DAG: Stolte foreldre viser frem sin lille prins. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I likhet med fødslene av prins George (4) og prinsesse Charlotte (2), kom hertugparet stolt ut på trappen utenfor St Mary's Hospital i London, med den lille gutten i armene.

Fikk treffe lillebror

Før resten av verden fikk se den nye prinsen, var familien samlet på sykehuset. Prins William forlot hertuginne Kate mandag ettermiddag og hentet George og Charlotte - som skulle få treffe sin nye lillebror.

Prins William geleidet stolt barna inn på sykehuset, og det var tydelig at de gledet seg. En halvtimes tid etter at bildene ble tatt av de to barna på vei inn, kunne Kensington Palace melde på Twitter at den nye prinsens to søsken var fraktet hjem igjen.

I en melding på Twitter, før hun viste seg fram, kunne hertuginne Kate fortelle at hun gjerne ville takke de ansatte på sykehuset. Hun ønsker også å takke for alle gratulasjonene de har fått i dag.

FØRSTEFØDTE: Da prins George kom til verden i 2013 viste hertugparet han stolt frem til folket. Foto: NTB Scanpix
FØRSTEFØDTE: Da prins George kom til verden i 2013 viste hertugparet han stolt frem til folket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
VISTE FREM DATTERA: Hertuginne Kate og prins William viste frem prinsesse Charlotte på den samme trappen i 2015. Foto: NTB Scanpix
VISTE FREM DATTERA: Hertuginne Kate og prins William viste frem prinsesse Charlotte på den samme trappen i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Glede

Det britiske kongehuset informerte tidligere i dag at dronning Elizabeth, prins Philip, prins Charles, hertuginne Camilla, prins Harry og andre familiemedlemmer på begge sider er informert om fødselen, og at alle gledet seg stort over nyheten.

STOLT: Prins William klarte ikke å holde igjen smilet da han dro for å hente sine to barn George og Charlotte mandag ettermiddag. Foto: NRB Scanpix
STOLT: Prins William klarte ikke å holde igjen smilet da han dro for å hente sine to barn George og Charlotte mandag ettermiddag. Foto: NRB Scanpix Vis mer

- Kongelige fødsler er alltid populære. Snart blir det også kongelig dåp for den nyfødte, men aller først står bryllupet til prins Harry og Meghan Markle for tur. Det er allerede skikkelig bryllupsfeber, og fødselen kommer bare som en ekstra bonus! Dette kommer til å bli et gledens år for den britiske kongefamilien, sa Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

FIRE BLE TIL FEM: Den lille familien ble til fem mandag formiddag, nå ventes det spent på hva den lille gutten skal hete.
FIRE BLE TIL FEM: Den lille familien ble til fem mandag formiddag, nå ventes det spent på hva den lille gutten skal hete. Vis mer

Navnetradisjon

Navnet på den nyfødte har så langt ikke blitt kunngjort. Ifølge Stavseng har navnespekulasjonene likevel gått for full rulle i England i lang tid.

- Britene elsker å vedde, og hos bookmakerne har man kunnet sette penger på hvilket navn Kate og William kommer til å gi det nyfødte barnet.

- Den britiske kongefamilien er ganske tradisjonelle, så jeg tipper de vil gi sønnen et «trygt» navn med kongelig tradisjon. Mange tror navn som Arthur, James og Albert kan bli gitt til sønnen. Men hertugparet er som folk flest, de vil nok bruke litt tid på «å se an» sønnen, og se om navnet passer.

Kongelig tradisjon tilsier at den nyfødte prinsen vil få flere navn, fortalte Stavseng.

- Prins William er døpt fire navn, William Arthur Philip Louis. Ettersom storebror George Alexander Louis fikk tre navn, tipper jeg at det nyfødte barnet også får tre navn. Hertugparet vil nok se etter navn fra begge sider av familien. Kanskje blir han kalt opp etter morfar Michael Francis Middleton?, sa Stavseng.

Kensington Palace opplyste på Twitter mandag formiddag at 36-åringen ble lagt inn på St Mary's Hospital i London.

Lille prins George kom til verden ved St. Marys sykehus i London 22. juli 2013, mens lillesøster Charlotte ble født på samme sykehus 2. mai 2015.

LES OGSÅ: Ikke alle Playboy-bildene ble slettet

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer