Hertuginne Meghan og prins Harry:

«Viser fram» datteren for første gang

Hertugparet ble foreldre til datteren Lilibet Diana i juni.

TOBARNSFORELDRE: I juni fikk prins Harry og hertuginne Meghan sitt andre barn sammen. Vi har imidlertid til gode å se et bilde av den lille datteren. Foto: SplashNews/NTB
TOBARNSFORELDRE: I juni fikk prins Harry og hertuginne Meghan sitt andre barn sammen. Vi har imidlertid til gode å se et bilde av den lille datteren. Foto: SplashNews/NTB Vis mer
Publisert

I juni kom den hyggelige nyheten om at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (40) hadde fått sitt andre barn sammen, en datter. Fra tidligere har de sønnen Archie (2).

Den lille jenta kom til verden i California 6. juni, og samtidig som babynyheten ble delt, avslørte hertugparet også navnet på datteren: Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

Datteren er dermed oppkalt etter både dronning Elizabeth (95), som kalles Lilibet innad i familien, og prinsens avdøde mor, Diana. Fram til nå har paret holdt den lille datteren skjult fra offentligheten. Da hertuginnen denne uken fylte 40 år, fikk likevel den rojale fansen et lite glimt av Lilibet. Det skriver blant andre UsWeekly.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

«Viser» datteren for første gang

I forbindelse med hertuginnens 40-årsdag valgte hun i år å lansere «40x40» - et globalt prosjekt som skal få 40 av Meghans venner til å donere 40 minutter av sin tid til kvinner som skal tilbake i jobb.

Hertuginnen dukket derfor opp i en promoteringsvideo, sammen med Hollywood-skuespiller Melissa McCarthy (50), som er med i prosjektet. Skuespilleren var imidlertid ikke den eneste som dukket opp.

På den ferske 40-åringens skrivebord, og i videoen generelt, kan man nemlig finne flere «påskeegg». Blant annet kan man se flere bilder av Archie, parets hund Guy og prins Harry som sjonglerer utenfor vinduet.

TULLEPRINS: Prins Harry benyttet anledningen til å klovne i bakgrunnen. Foto: Skjermdump
TULLEPRINS: Prins Harry benyttet anledningen til å klovne i bakgrunnen. Foto: Skjermdump Vis mer

I tillegg kan man skimte et bilde av prinsen sammen med parets datter. Bildet, som er i midten av den tredelte fotorammen, viser tilsynelatende den nybakte tobarnsfaren som kysser Lilibet på hodet. Det er det første bildet som er «delt» av datteren, og fansen er naturligvis i ekstase.

«Jeg ville bokstavelig talt gitt en kroppsdel for det bildet av Harry som kysser Lili», skriver en bruker på Twitter, mens en annen skriver opprømt:

«Bildene … på Meghans skrivebord stopppp»

UPUBLISERT: I bakgrunnen ser man flere upubliserte bilder av hertugfamilien. Blant annet det første bildet av Lilibet. Foto: Skjermdump
UPUBLISERT: I bakgrunnen ser man flere upubliserte bilder av hertugfamilien. Blant annet det første bildet av Lilibet. Foto: Skjermdump Vis mer

Helt siden hertugparet trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, har de knapt vist fram sønnen Archie. Det nyeste bildet av ham ble publisert i anledningen bursdagen hans i mai. På bildet sto han med ryggen til kameraet.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Navneforvirring

Som nevnt er den ferske datteren oppkalt etter to av det britiske kongehus' medlemmer. Kallenavnet Lilibet er blitt brukt spesielt mye av den nylig avdøde prins Philip, og i juni hevdet BBC at hertugparet skal ha valgt navnet uten å spørre dronningen først.

En kilde ved Buckingham Palace uttalte nemlig til BBC at 95-åringen aldri skal ha blitt spurt om det nye tilskuddet til familien fikk hete Lilibet.

En talsperson for hertugparet uttalte imidlertid at paret aldri ville valgt nettopp det navnet hvis dronningen ikke var støttende. bb- Hertugen snakket med familien før kunngjøringen - faktisk var bestemoren den første i familien han ringte. I løpet av den samtalen delte han ønsket sitt om å kalle datteren Lilibet til hennes ære. Hadde ikke hun vært støttende, hadde de ikke brukt det navnet, sier talspersonen til The Telegraph.

BBCs påstander falt, ikke uventet, i svært dårlig jord hos hertugparet. The Guardian melder at hertugparets advokater skrev til mediene og understreket at BBCs påstander var falske og ærekrenkende.

LES OGSÅ: «Løgnene kommer frem nå»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer