Prins Harry og Hertuginne Meghan:

Viser fram dåpsbarnet

Hedrer prinsesse Diana i nye bilder.

NYTT BILDE: Nå har de første dåpsbildene av lille Archie kommet. Foto: NTB Scanpix
NYTT BILDE: Nå har de første dåpsbildene av lille Archie kommet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble prins Harry (34) og hertuginne Meghans (37) sønn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor døpt i en privat dåpsseremoni i St. George's kapell i Windsor.

Tidligere denne uka ble det kjent at dåpen vil bli en svært privat affære, og hertugparet slapp også den sjokkerende beskjeden om at de ikke vil avsløre hvem som nå er den lille hjerteknuserens faddere.

Det uvanlige valget fikk mange til å reagere, også Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mente at dette var et spesielt valg av paret.

- Det har så vidt jeg vet aldri skjedd før at kongelige har holdt tilbake denne informasjonen. Hvis poenget er å skape mindre oppmerksomhet, tenker jeg at det virker mot sin hensikt, sa hun.

Viser fram sønnen

I den overraskende kunngjøringen kom imidlertid Meghan og Harry med en gladnyhet til fansen, nemlig at de ville komme til å dele dåpsbilder av sønnen fra den store dagen.

Og nå er bildene her.

NYTT BILDE: Store deler av den britiske kongefamilien var med på det nye dåpsbildet - også Dianas søstre. Foto. NTB Scanpix
NYTT BILDE: Store deler av den britiske kongefamilien var med på det nye dåpsbildet - også Dianas søstre. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Hedrer Diana

To bilder er foreløpig delt i anledning den store dagen, ett av dåpsbarnet og hans to foreldre, og et av ham sammen med foreldrene, prins William og Hertuginne Kate, prins Charles og hertuginne Camilla, og Meghans mor, Doria Ragland.

Mellom Ragland og prins William står to forholdsvis ukjente kvinner, som ifølge The Sun er prins Harrys tanter, og prinsesse Dianas søstre, Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale.

At prinsesse Diana hedres på denne måten, ved at søstrene hennes får ta så stor del av dagen, vekker følelser hos flere i kommentarfeltet på Instagram.

- Så rørende å se prinsesse Dianas søstre inkludert, skriver en.

- Elsker hvordan de er de eneste kongelige som alltid inkluderer Dianas familie, skriver en annen.

- Jeg kan ikke huske at Spencer-tantene har vært på tidligere offisielle bryllup- eller dåpsbilder. Så vakkert å se at de er inkludert, skriver en tredje.

DØPT: Også dette bildet av lille Archie ble publisert i forbindelse med dåpen lørdag. Foto: NTB Scanpix
DØPT: Også dette bildet av lille Archie ble publisert i forbindelse med dåpen lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Takker foket

Som nevnt var de fleste forberedt på at dåpen ville være svært privat og at få detaljer ville deles. Lørdag slipper likevel paret mer informasjon om sønnens dåp på Instagram.

- I morges ble hertugen og hertuginnen av Sussex' sønn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, døpt i en privat seremoni på Windsor Castle, ledet av erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, står det i innlegget.

FOLKEFEST; Det var mange som hadde møtt opp i Windsor lørdag for å forsøke å få et glimt av lille Archie. Foto: NTB Scanpix
FOLKEFEST; Det var mange som hadde møtt opp i Windsor lørdag for å forsøke å få et glimt av lille Archie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hertugen og hertuginnen er svært glade over å kunne dele denne gleden med folket, som har vært svært støttende siden sønnen deres kom til verden. De takker for varmen de har mottatt i forbindels med fødselen og dette spesielle øyeblikket, heter det videre.

Paret skriver også at de kongelige føler seg heldige som har hatt muligheten til å tilbringe dagen sammen med familien og Archies faddere.

Skjermet fra offentligheten

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Selv om Archies dåp ble alt annet enn en offentlig affære, ble det i forkant likevel lekket en del detaljer om hvordan den store dagen ville bli.

I dag ble han døpt den samme dåpskjolen som hans søskenbarn prins George (5), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1) gjorde da de ble døpt.

Kjolen er brukt av alle dronningens oldebarn, og er en relativt ny kjole, men som er en kopi med røtter tilbake til dronning Victorias tid på 1800-tallet, ifølge The Sun.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Først et par dager etter at Archie kom til verden, avslørte hertugparet navnet hans. Det gjorde de bare få timer etter at de hadde vist ham til folket for første gang. At paret har valgt et annerledes navn, uttalte Se og Hørs kongehusekspert følgende om:

- Her overrasket de på navnefronten også. Dette er et par som liker å gjøre ting på sin måte. De har sannsynligvis valgt ut fra hjertene sine, og kalt barnet det de selv ønsker at det skal hete, uten å henge seg opp i gamle tradisjoner, sa Caroline Vagle.

SAMME KJOLE: Prins William og hertuginne Kates sønn Louis ble døpt i fjor. Lørdag ble fetteren etter alt å dømme døpt i samme kjole. Foto: NTB Scanpix
SAMME KJOLE: Prins William og hertuginne Kates sønn Louis ble døpt i fjor. Lørdag ble fetteren etter alt å dømme døpt i samme kjole. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Som oftest har kongelige mange navn, og man kan fort linke dem til eldre slektninger. I dette tilfellet traff ingenting meg umiddelbart, la hun til.

«Sønn av Harry»

The Sun skrev at navnet har en slags binding til det britiske kongehuset, ettersom den lille guttens fetter, prins George (5), kalles nettopp «Archie».

Mountbatten-Windsor ble ifølge The Guardian satt sammen i 1960, da dronning Elizabeth bestemte at etterkommere av henne som ikke blir omtalt som «Deres Kongelige Høyhet» kan bruke det. Verken prins Harry, prins William eller Williams tre barn bruker etternavnet.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Navnet Harrison, som er av britisk opphav, er svært passende. Det betyr nemlig «sønn av Harry».

Helt siden lille Archie kom til verden 6. mai har hertugparet skjermet han godt fra offentligheten, og dåpen ble altså intet unntak. Bare tre ganger tidligere har prinsen og kona vist ham fram, den gang i anledning fødselen og så på mor- og farsdagen i Storbritannia.

LES OGSÅ: Er en streng far

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer