Archie ett år:

Viser endelig sønnen (1) igjen

Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år. I den anledning er det blitt delt en ny video.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På denne dagen for ett år siden var det en svært stolt, nybakt pappa som møtte pressen for å dele den store nyheten om at han hadde fått en sønn.

- Det gleder meg å fortelle at Meghan og jeg har fått en liten gutt denne morgenen, sa prins Harry (35) da han og hertuginne Meghan (38) ble foreldre for første gang i fjor.

- Jeg har ikke vært til stede under mange fødsler, dette er faktisk min første. Det var fantastisk, overveldende og jeg er utrolig stolt av min kone. Som enhver far og forelder sier er barnet helt fantastisk, så denne lille krabaten er til å dø for. Jeg er i himmelen, fortsatte han.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Delte ny video

I dag fyller altså den lille gutten, som fikk navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor, ett år, og i den anledning har det blitt delt en splitter ny video av gutten.

Det skjedde på Save The Childrens Instagram-konto, der det er blitt lagt ut en søt video av Archie sammen med hertuginnen. Meghan leser en barnebok for sønnen, som ser svært fornøyd ut på fanget til mamma.

Se dette innlegget på Instagram

"Duck! Rabbit!" with Meghan, The Duchess of Sussex (and Harry, The Duke of Sussex behind the camera), read to their son Archie for his 1st birthday. Happy Birthday, Archie! . Thank you #DuchessMeghan for helping us to raise urgent funds for our coronavirus appeal by reading "Duck! Rabbit" by @akrfoundation, illustrated by @tlichtenheld (published by @chroniclekidsbooks). . As the world grapples with the coronavirus pandemic, children’s lives are being turned upside down. By donating to Save with Stories, you can support the most vulnerable families in the UK and around the world by helping to provide early learning packs, supermarket vouchers, essential household items and virus protection. . Please donate today by visiting our website. Link in bio. . Or you can text STORIES to 70008 to give a one-off donation of £5. . Together, we can help families get through this. . You can only donate via text from a UK mobile. You’ll be billed £5 plus standard rate text message. We receive 100% of your donation. By texting STORIES you agree to calls about fundraising appeals, campaigns, events and other ways to support. Include NO PHONE to opt out of calls. Queries? 02070126400. Read our Privacy Policy savethechildren.org.uk/privacy The Save the Children Fund is a charity registered in England and Wales (213890) and Scotland (SC039570) . #SaveWithStoriesUK #SaveWithStories #GrowingThroughThis

Et innlegg delt av Save The Children UK (@savechildrenuk)

Videoen er blitt filmet av prins Harry selv, og videoen er lagt ut for å samle inn penger til trengende barn i den pågående coronakrisen.

Dette er første gang siden nyttårsaften hertugparet deler bilder eller video av sønnen med offentligheten.

Kongelige gratulasjoner

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er sikker på at Archie vil bli feiret på beste vis av sine stolte foreldre i dag.

- Og kanskje mormor Doria (Ragland, journ.anm.) får bli med? Hun bor jo i Los Angeles hvor familien har bosatt seg, sier kongehuseksperten, og fortsetter:

DET FØRSTE BILDET: Da disse bildene ble delt kort tid etter fødselen i fjor fikk folket se lille Archie for første gang. Foto: NTB Scanpix
DET FØRSTE BILDET: Da disse bildene ble delt kort tid etter fødselen i fjor fikk folket se lille Archie for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PRIVAT DÅP: Archies dåp i fjor var en svært privat affære. Likevel fikk vi se flere bilder av dåpsbarnet. Foto: AP/ NTB Scanpix
PRIVAT DÅP: Archies dåp i fjor var en svært privat affære. Likevel fikk vi se flere bilder av dåpsbarnet. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

- Prins Harrys familie er imidlertid langt unna og må sende sine gratulasjoner. Det har hertuginne Kate og prins William, prins Charles og dronning Elizabeth faktisk gjort allerede via sine offisielle Instagram-kontoer.

På Instagram har hertugparet av Cambridge delt et bilde fra Archies dåpsdag, og skriver følgende til bursdagsbarnet:

«Ønsker Archie gratulerer så mye med hans første bursdag i dag».

Det siste året har det florert rykter om at forholdet mellom de to hertugparene skal være iskaldt. Caroline Vagle tror likevel at de ikke ønsker å blande inn barna i den eventuelle konflikten, noe som gjør at det derfor er naturlig med en hilsen til Archie fra tanten og onkelen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Mens bestefar prins Charles også deler et bilde med barnebarnet fra dåpsdagen, har dronning Elizabeth, som er oldemor til den lille gutten, delt et bilde fra første møte med sitt åttende oldebarn like etter at han kom til verden.

Skjermer sønnen

Helt siden Archie kom til verden i fjor har foreldrene vernet godt om privatlivet hans. Vi har kun fått se ham et par ganger, og det var derfor knyttet stor forventning til om, hvis og når det ville bli delt et bilde av bursdagsgutten.

- Men det er uvisst i hvilken kanal ettersom Harry og Meghan ikke lenger bruker den offisielle Instagram-kontoen som de hadde som kongelige, sa Vagle før videoen ble offentliggjort, og fortsatte:

- Det er ikke ofte vi har fått se Archie siden han ble født, så det blir spennende å se hvordan han ser ut nå.

STOR GUTT: Harry og Meghan viste frem lille Archie i september i fjor da familien var i Sør-Afrika. Foto: NTB Scanpix
STOR GUTT: Harry og Meghan viste frem lille Archie i september i fjor da familien var i Sør-Afrika. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er over en måned siden den lille familien på tre trakk seg tilbake fra sine offentlige plikter og ble økonomisk selvstendige. Dette betyr også at de står friere til å styre sitt eget liv og hva som deles og når det deles.

- Harry og Meghan trakk seg fra sine kongelige plikter i stor grad for at de mistrives i medienes søkelys. De vil heller ikke at sønnen Archie skal vokse opp på den måten, sier hun, og fortsetter:

- De har rett og slett et ønske om å styre livet sitt i mye større grad selv. Så gjenstår det å se om de greier å leve så anonymt som de ønsker. De har i alle fall større frihet til å bestemme selv. Men de vil jo alltid være interessante for media, og vil i all sin tid bli regnet som kongelige av folk flest, sier Vagle.

INSPIRASJON: Meghan Markle ønsker å tre tilbake fra rampelyset, men det betyr ikke at vi skal slutte å la oss inspirere av Hertuginnen. Slik oppnår du hennes velkjente lave hårknute. Vis mer

Hun tror også at vi vil få se sønnen deres fra tid til annen ved fødselsdager og andre markeringer, men i langt mindre grad enn hva gjelder barna til prins William og hertuginne Kate.

- Men så skal vi også huske at William er tronarving, og derfor er situasjonen der helt annerledes, sier hun.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Kødder du med meg?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer