Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Viser endelig frem babyen!

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia viser frem den lille sønnen.

TREBARNSFORELDRE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fikk lille Julian på fredag. Nå viser de han frem for første gang. Foto: Fredrik Sandberg/TT/NTB
TREBARNSFORELDRE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fikk lille Julian på fredag. Nå viser de han frem for første gang. Foto: Fredrik Sandberg/TT/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag ble prins Carl Philip og prinsesse Sofia foreldre for tredje gang, til en liten gutt. Først søndag ble det avslørt at han skal hete Julian Herbert Folke, og nå viser de han endelig frem.

Bildet av lille Julian, som er tatt av Carl Philip, ble søndag ettermiddag delt på Kungahusets Instagram-profil.

- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi fram til å få lære og kjenne vårt nye familiemedlem, sa den nybakte trebarnsfaren etter å ha fått sin tredje sønn med kona.

Den nyfødte gutten veier 3220 gram og er 49 centimeter lang.

Fra tidligere har de sønnene Alexander og Gabriel, som kom til verden i henholdsvis 2016 og 2017.

- Hedrer slekten

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, synes den nye prinsen er skjønn og har fått et nydelig navn.

- De stolte foreldrene har valgt tre navn - to for å hedre slekten og et fordi de de liker det spesielt god, forteller hun, og fortsetter:

Vis mer

- Folke er et av farfar kongens navn og Herbert kommer fra Sofias familie, mens Julian viser at Carl Philip og Sofia tørr å velge fra hjertet.

Vagle forteller at det er mange forventninger rundt kongelige navn, men at hun virkelig heier på at de løsriver seg litt fra tradisjonene og velger etter egen smak.

Prinseparet reiste hjem med den nyfødte babyen allerede samme dag som han kom til verden.

LES OGSÅ: Dette er de kongeliges «hemmelige» navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer