Dronning Elizabeth:

Viser ansikt etter skandaleintervjuet

Den britiske monarken gjorde sin første kongelige opptreden etter hertugparets Oprah-intervju.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer
Publisert

Det har mildt sagt stormet rundt hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) etter det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (67). I intervjuet rettet hertugparet kritikk mot det britiske kongehuset.

Kort tid etter at intervjuet ble vist, brøt kongehuset tausheten med dronning Elizabeth (94) i spissen. På vegne av hele kongefamilien uttrykket hun hvor triste de er over å høre hvor utfordrende de siste åra har vært for Harry og Meghan.

- Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende, het det i uttalelsen.

Kongehuset skrev også at Harry, Meghan og sønnen Archie (1) alltid vil være elskede medlemmer av kongefamilien. Det britiske kongehuset opplyste også at problemstillingene om rase blir tatt på det høyeste alvor, og at disse spørsmålene nå blir diskutert innad i familien.

Dukket opp

Prins William (38) valgte også denne uken å uttale seg. Det gjorde han da han møtte pressen under et skolebesøk med kona, hertuginne Kate (39).

- Vi er absolutt ikke en rasistisk familie, sa han til Sky News, og la til at han planlegger å ta kontakt med broren, prins Harry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer