Hertuginne Meghan:

Viser ansikt etter sjokkbeskjeden

Hertuginne Meghan avslørte for få uker siden at hun hadde opplevd spontanabort.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av november avslørte hertuginne Meghan (39) at hun hadde opplevd spontanabort. Det gjorde hun i en kronikk i New York Times.

39-åringen skrev at det hele startet som en vanlig juli-morgen da hun plutselig skjønte at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte Archie (1) på armen.

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflata og kysset knokene hans, våte av begges tårer», var blant det hun skrev, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

Det var ikke kjent at hertuginnen og prins Harry (36) ventet nok et barn.

Nå, noen uker senere, gjør hun sin første opptreden etter den hjerteskjærende nyheten.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Dukket opp

I en to minutters lang videosnutt, som en del av CNNs «Heroes»-serie, dukker nemlig hertuginnen opp. CNN-serien hedrer enkeltpersoner som gir ekstraordinære bidrag til humanitær hjelp og gjør en forskjell i samfunnene sine.

Og i videoen hedrer hertuginne Meghan årets mest inspirerende øyeblikk og ikke minst de menneskene som fikk de til å skje.

- For mange familier har effekten av pandemien vært katastrofal, og altfor mange ble stilt overfor det hjerteskjærende spørsmålet: «Hvordan skal jeg få mat på bordet til familien min?», sier hun innledningsvis.

- Men i møte med denne ødeleggende virkeligheten så vi også den menneskelige åndens kraft, og de bemerkelsesverdige måtene samfunnene reagerer på i utfordrende tider. Vi så det gode i folk, i våre naboer og i samfunn som kom sammen for å si at de ikke ville stå og se på mens naboene våre var sultne, legger hun til.

Meghan la videre til at varmen fra et måltid kan føles like trøstende som en sårt, tiltrengt klem, spesielt i fravær av menneskelig kontakt på grunn av den sosiale distanseringen vi alle opplever under corona.

FØDT: Meghan Markle har født en gutt, og Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller det alle lurer på: Hva skjer nå? Vis mer

- Disse øyeblikkene minnet så mange på at de blir tatt vare på. I kveld feirer vi disse stille heltene, noen av dem kjenner jeg, og andre applauderer vi fra avstand. De viste oss alle at hvis vi står sammen selv i de mørkeste tider, har vi makten til å minne noen andre på at det finnes håp og at det vil gå bra, avslutter hun.

- Uutholdelig

Hertuginnens sterke ord var en slags gjentakelse av New York Times-kronikken, der hun understreket viktigheten av å spørre folk om de har det bra.

Som nevnt er dette den første opptredenen hertuginne Meghan har gjort siden hun meddelte at hun har opplevd spontanabort. I kronikken for New York Times beskrev hun det å miste et barn som en uutholdelig sorg, som er opplevd av mange, men snakket om av få.

JULEBORDSINSPIRASJON: La deg inspirere av hårsveisen til Meghan Markle når julebordssesongen kommer i gang. Vis mer

«I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», var blant det hun skrev.

Hertuginnen skrev videre at når noen snakker ut, åpner de for at andre skal følge etter. Hun fortalte også at sorgen ofte blir lettere når noen bryr seg og ønsker å lytte.

LES OGSÅ: Bekymret for sønnens fremtid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer