Prinsesse Märtha Louise:

- Virkelig stolt av deg, mamma

Prinsessen hyller dronning Sonja på kvinnedagen.

HYLLER MOREN: Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise er begge svært imponert over jobben dronning Sonja har gjort med å fremme kvinners rettigheter. Foto: Heiko Junge / NTB
HYLLER MOREN: Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise er begge svært imponert over jobben dronning Sonja har gjort med å fremme kvinners rettigheter. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«I dag feirer vi kvinner og alt det fantastiske vi omslutter og gir til alle områder av verden og i livet generelt. Det er en dag der vi bør snakke høyt om kvinners rettigheter og vår medfødte rett til likeverd på alle områder i livet, noe som har blitt krenket i generasjoner».

Slik starter prinsesse Märtha Louise (49) sin siste post på Instagram på kvinnedagen 8. mars.

Under et bilde av seg selv der hun har på seg en t-skjorte med teksten «Strong is the new pretty», samt et bilde av prinsessen sammen med sin mor, dronning Sonja (83), benytter hun mye plass på å hylle nettopp moren.

- Har sett henne kjempe

«For meg er hver eneste dag en internasjonal kvinnedag der jeg feirer kvinners styrke, at vi kjenner vår verdi, fortsetter å stå høyt, snakke og å ha tålmodighet med dem som ennå ikke forstår», skriver hun.

Hun fortsetter:

«Den viktigste, den som har gitt meg denne utholdenheten, det er min mor, dronning Sonja, som har vært et fyrtårn for kvinners rettigheter gjennom hele mitt liv. Jeg har sett henne kjempe for sin rett til noe så enkelt som et eget kontor og en naturlig plass ved bordet i en mannsdominert organisasjon der kvinner ikke hadde noen plass selv som kronprinsesse. Hun har blomstret til det hun er i dag, en sterk og uavhengig kvinne».

Stolt

Prinsessen skryter uhemmet av Norges dronning, og mener at moren har løftet kvinner opp og fram, og at hun sammen med kong Harald har klart å endre den mannstunge organisasjonen fullstendig.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

«Jeg er virkelig stolt av deg, mamma, for å fortsette med å skape forandring, for at du er en så sterk kvinne, at du har klare mål og for at du gjør det tydelig for alle rundt deg at kvinner er viktige for at alle blomstrer», skriver prinsessen i Instagram-posten.

Prinsessen er imidlertid ikke alene om å hylle dronningen. Det samme gjorde nemlig kronprins Haakon (47) i helga, også det i forbindelse med kvinnedagen. Det gjorde han i et intervju med Vårt Land.

LES OGSÅ: Hertuginne Meghan hevder faren løy

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer