Kronprinsesse Victoria ble rammet av spiseforstyrrelser:

- Ville hele tiden mer enn hva jeg klarte

Kronprinsessen åpner seg om den tunge tiden i nytt intervju. 

VAR SYK: Kronprinsesse Victoria av Sverige hadde spiseforstyrrelser på slutten av 1990-tallet. Nå forteller hun om hvordan hun etter hvert ble kvitt diagnosen. Foto: NTB scanpix
VAR SYK: Kronprinsesse Victoria av Sverige hadde spiseforstyrrelser på slutten av 1990-tallet. Nå forteller hun om hvordan hun etter hvert ble kvitt diagnosen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske kronprinsesse Victoria (39) ble på slutten av 1990-tallet diagnostisert med anoreksi. Spiseforstyrrelsen skapte oppslag i hele verden, og flere eksperter hadde sitt å si om kronprinsessens sykdom.

Flere bilder av den tynne arveprinsessen sirkulerte i mediene og på nettet, og flere spekulerte om unge Victoria noen gang kom til å bli frisk igjen.

39-åringen har sjeldent uttalt seg om sykdomsforløpet, men i et nytt intervju i anledning den kommende 40-årsdagen hennes, forteller hun åpent om tilværelsen. Ifølge Svensk Damtidning dro hun til USA for å få hjelp til å takle spiseforstyrrelsene.

Fikk hjelp

Det er i forbindelse med en ny dokumentar, som vises på svenske TV 4 i kveld, at det svenske magasinet omtaler saken. De har fått tilgang på deler av intervjuet, der tobarnsmoren åpent forteller om den tunge tiden.

Etter å ha fylt 18 år begynte Victoria å kjenne på presset. Hun måtte utføre flere offisielle oppdrag, stå ved foreldrenes side og en dag belage seg på å bli dronning. Hun stilte skyhøye krav til seg selv, noe som resulterte i et hun ble syk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.