Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon:

Ville flytte

Kronprinsparet har de siste dagene vært på Svalbard.

PÅ TUR: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpner opp om sitt forhold til Svalbard. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PÅ TUR: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpner opp om sitt forhold til Svalbard. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er siste dag for kronprinsesse Mette-Marit (48) og kronprins Haakons (48) tur på Svalbard. Kronprinsparet har tilbrakt to dager der, hvor de blant annet har besøkt lokalbefolkningen, institusjoner og myndigheter på øygruppa.

Skal vi tro kronprinsessen trives de godt på Svalbard. Da ungene, Marius Borg Høiby (25), prinsesse Ingrid Alexandra (18) og prins Sverre Magnus (16), var små, ville hun nemlig flytte dit.

- Det finnes alltid en god grunn til å dra til Svalbard. Sommeren 2008 pakket kronprinsen og jeg sekkene, tok med oss barna og dro til Fredheim. I tre uker bodde vi i den gamle fangsthytta til Hilmar Nøis, fortalte kronprinsesse Mette-Marit på en mottakelse i Longyearbyen, ifølge NTB.

- Stor plass i hjertene våre

Kronprins Haakon på sin side fortalte at allerede før de reiste fra Skaugum den gangen, ville kona flytte til Svalbard.

- Det gjorde vi altså ikke, men det ble en sommer som satte sitt merke på alle oss fem, fortalte kronprinsen, og la til:

- Da vi kom hjem, hadde Svalbard tatt en stor plass i hjertene våre, og vi hadde lyst til å reise tilbake igjen med en gang. Selv om det ikke finnes trær her, så er det lett å slå rot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer