Prins Andrew:

Vil tilbake

Prins Andrew er fortsatt hertug av York, men han har ikke lenger kongelige ærestitler.

TITLER: Prins Andrew har ikke lenger tittel som Hans Kongelige Høyhet. Foto: AFP / John Thys / NTB
TITLER: Prins Andrew har ikke lenger tittel som Hans Kongelige Høyhet. Foto: AFP / John Thys / NTB Vis mer
Publisert

Den mye omtalte overgrepssaken har fått konsekvenser for den britiske prinsen.

Prins Andrew (62) ble i fjor saksøkt av Virginia Giuffre, som hevder at prinsen forgrep seg på henne tre ganger da hun var 17 år gammel. Overgrepene skal ha skjedd på den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epsteins eiendommer.

I januar kunngjorde Buckingham Palace at prins Andrew ville få fjernet sine militære titler og patronasjer, og at han derfor ville kjempe saken videre som privatperson.

Ifølge en pressemelding fra det britiske kongehuset hadde han i enighet med dronningen selv sagt fra seg titlene.

Nå virker det imidlertid som at 62-åringen har ombestemt seg. Det melder nettstedet OK!

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Vil ha tilbake pliktene

Prins Andrew har angivelig bedt sin mor dronning Elizabeth (96) om å gjeninnføre sin tittel som Hans Kongelige Høyhet, ettersom han tross alt er en av hennes fire barn.

Ifølge nettstedet presser han også dronningen til å bli gjeninnsatt som oberst for garden, som var hans mest ettertraktede tittel i militæret.

Grunnen til at han angivelig ønsker sin status som HKH tilbake er for å gjennopprette respekt, samt for igjen å kunne ta del i offisielle kongelige opptredener og plikter sammen med sine familiemedlemmer.

The Telegraph melder at prins Andrew også ønsker at døtrene hans, prinsesse Beatrice (33) og Eugenie (32), skal få mer aktive roller som arbeidende kongelige.

MISTET PAPPA: Her bryter Prins Andrew tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Nekter for anklagene

Til tross for at prins Andrew nekter for anklagene fra Giuffre, forteller hun en annen versjon. I BBC-intervjuet med tittelen «The Prince and the Epstein Scandal», fortalte hun sin side av historien fra den kvelden hun skal ha blitt tvunget til å ha samleie med prinsen.

Giuffre fortalte at hun fra en ung alder ble misbrukt, og at hun mentalt var såpass skadet at hun rømte fra livet sitt - og fant Maxwell, som igjen introduserte henne for Epstein. Da skal hun ha blitt tilbudt å bli trent opp til å jobbe som massør for Epstein.

Hovedargumentet til Andrews advokater er at Giuffre i 2009 skrev under på en avtale med Epstein om ikke å saksøke noen som hadde tilknytning til ham. For dette fikk Giuffre utbetalt en halv million dollar.

LES OGSÅ: - Prins Andrew var min ekleste kunde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer