Vil stoppe dagbøker

Prins Charles er livredd for at hans private dagbøker skal publiseres. Han går rettens vei for å stoppe trykkingen.

SINT: Charles går rettens vei for å stoppe sine egene dagbøker. Han vurderer også å kreve erstatning. Foto: All Over Press
SINT: Charles går rettens vei for å stoppe sine egene dagbøker. Han vurderer også å kreve erstatning. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbøker på avveie!


Prins Charles (57) går rettens vei for å stoppe publisering av sine egne dagbøker. Hans personlige notater er på avveie, etter at de er solgt til pressen av en tidligere ansatt.


Mail on Sunday trykket i november utdrag av prinsens personlige betraktninger etter et besøk i Hong Kong og Kina i 1997. Charles krever nå at resten av dagbøkene blir levert tilbake, og at enhver publisering forbys. Dommeren krever å få lese dagbøkene før han vil avsi dom i saken, i følge Associated Press.


Charles vurderer å kreve erstatning og oppreisning i tillegg til å stoppe publiseringen. Han slipper å vitne i saken, som styres av hans stab på St. James' Palace.


Avisa Mail on Sunday hevder at det har offentlighetens interesse å vise hvordan Storbritannias fremtidige statsoverhode tenker og hva han mener. Og det er ikke personlige problemer han omtaler i dagbøkene, men politiske synspunkter.


Blant utdragene er Charles' dom over kinesiske lederes oppførsel da Hong Kong ble overlevert til KIna:


" Den kinesiske presidenten holdt en propaganda-tale, som ble tiljublet av trofaste tilhengere som hadde blitt "busset" inn. På slutten av den grusomme, sovjetaktige oppvisningen måtte vi se de kinesiske soldatene marsjere inn på scenen i hanemarsj. De dro ned Union Jack og heiste det kinesiske flagget. Den ultimate grusomheten var den kunstige vinden som fikk flaggene til å blafre symbolsk..."


Nå er spørsmålet om Charles kan få holde andre slike betraktninger for seg selv, eller om dommeren vil tillate at de resterende seks dagbøkene også skal trykkes.


 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer