Prins William og prins Harry:

- Vil savne det for alltid

Prins William har fremdeles ikke kommet over «tapet» av broren.

SAVN: Prins William er fremdeles sævrt opprørt over at prins Harry pakker sakene og flyttet til USA. Her avbildet i 2008. Foto: REX / NTB
SAVN: Prins William er fremdeles sævrt opprørt over at prins Harry pakker sakene og flyttet til USA. Her avbildet i 2008. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at det en gang gode søskenforholdet mellom prins Harry (36) og prins William (38) har gått på en real smell den siste tiden.

Etter at førstnevnte valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, pakke veskene og flytte over dammen i fjor med hertuginne Meghan (39) og sønnen Archie (1), har nemlig forholdet angivelig vært alt annet enn bra.

Spesielt etter det oppsiktsvekkende intervjuet herugparet av Sussex gjorde med Oprah Winfrey (67) tidligere denne måneden, er det ingen tvil om brødrene, som en gang sto hverandre svært nær, er lenger fra hverandre enn noen gang.

Det er noe som har gått hardt innpå arveprinsen, som skal savne broren sin svært mye.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

- Vil savne det

Som nevnt har det gått ett år siden prins Harry trakk seg tilbake fra det britiske kongehus, grunnet det han og hertuginnen mener er årevis med mobbing og anklager.

De to brødrene har stått sammen gjennom tykt og tynt siden de var barn, og mistet sin kjære mor Diana i den tragiske bilulykken i Paris i august 1997.

DELT MYE: Prins William og prins Harry har gjennom en årrekke holdt sammen som brødre. Nå sitter imidlertid William igjen med oppgavene alene. Foto: James Veysey/Shutterstock/NTB
DELT MYE: Prins William og prins Harry har gjennom en årrekke holdt sammen som brødre. Nå sitter imidlertid William igjen med oppgavene alene. Foto: James Veysey/Shutterstock/NTB Vis mer

Det har ført til at William i dag føler et stort press - som eneste bror igjen i kongehuset.

- Så fort han kom seg over sinnet over hvordan ting har skjedd, satt han igjen med fraværet av broren. De delte alt i livet, et kontor, en stiftelse, møter sammen stort sett hver dag. Det var mye morsomt på veien, forteller kilder til Sunday Times, og legger til:

- Han vil savne det for alltid.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Et stort press

Kildene, som skal være venner av prinsen, forteller videre at prins William nå føler at han for alltid er dømt til å møte fremtiden som Storbritannias konge uten broren ved sin side.

- Prins William føler definitivt at presset nå ligger på ham. Fremtiden ser litt annerledes ut på grunn av brorens valg. Det er ikke lett, legger kildene til.

I kjølvannet av den kongelige exiten har det dukket opp en rekke historier om brødreforholdet, og i høst ble det hevdet at de brøt kontakten i to måneder etter nyheten.

Ifølge Us Weekly skal konflikten mellom Harry og William ha vært så stor at flere ble redde for at forholdet ikke var til å redde.

- William og Harrys konflikt var veldig ekte, veldig stygg og utrolig intens. De møtte en blindvei, og det var så mye gjørme under broen at flere følte at konflikten var umulig å løse, har kilder tidligere uttalt til Us Weekly.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Rask på avtrekkeren

At det skulle stå så dårlig til mellom prins Charles' to sønner, kom nok overraskende på mange - men ikke for Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Vagle har tidligere forklart at det sies at konflikten mellom brødrene startet da William spurte lillebroren om han ikke var litt for rask på avtrekkeren med å gifte seg med Meghan i 2018.

- Det skjedde i hvert fall noe etter at Harry fant sin livsledsager. Ryktene vil også ha det til at William er skuffet over at Harry stakk fra alt av plikter, mens han står igjen «alene» med alt, sa kongehuseksperten.

Vagle tror også at en mulig forskjellsbehandling kan ha tæret på forholdet mellom brødrene.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate: - Tar det tungt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer