Kong Charles:

Vil løse mordgåte

Det over 500 år gamle mysteriet om «prinsene i Tower» blir kanskje snart løst.

GRØNT LYS: Kong Charles gir grønt lys til å se nærmere på en mordgåte som har preget den britiske kongehistorien. Foto: Andrew Milligan / POOL / AFP / NTB
GRØNT LYS: Kong Charles gir grønt lys til å se nærmere på en mordgåte som har preget den britiske kongehistorien. Foto: Andrew Milligan / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har hørt om det mye omtalte mysteriet om «prinsene i Tower».

Prinsenes forsvinning har vært et stort spørsmål i den britiske kongehistorien i lang tid, og nå kan den over 500 år gamle mordgåten kanskje løses, takket være kong Charles (73).

Teorien går ut på at prins Edvard V, da tolv år gammel, og hans yngre bror prins Richard, da 9 år gammel, ble stengt inne i Tower of London og drept for hele 539 år siden.

Det hører med til historien at Edvard skulle bli den nye kongen etter sin fars død, og han reiste til London for å møte sin onkel, og beskytter, hertug Rikard.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Her ble han, og senere broren, innlosjert i Tower of London i påvente av kroningen. De ble imidlertid aldri sett i live igjen, og det spekuleres på om det var onkelen som drepte dem for å selv få kronen, skriver Daily Mail.

Støtter etterforskning

Det er allerede blitt funnet hele fire kropper i Tower of London, og kong Charles har vært støttende overfor planene om å etterforske DNA-profilen i beinrestene for å se om det kan tilhøre de to prinsene.

Det melder flere medier, blant andre Daily Mail og LBC.

Dronning Elizabeth, som gikk bort forrige måned, 96 år gammel, ga aldri tillatelse til å etterforske kroppene som ble funnet, og dermed har mysteriet stått på stedet hvil.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Det at kong Charles har et annet perspektiv på det åpner muligheten for å finne ut om mordmysteriet faktisk stemmer.

Selvironisk

Kong Charles tok over tronen i september, og har allerede skapt flere overskrifter.

Det er blant annet en episode hvor kongens feide med penner har kommet godt frem og han tilsynelatende var rimelig frustrert.

Øyeblikket ble fanget på en film som har gått sin seiersgang på nettet, og kongen fikk raskt reaksjoner på irritasjonen sin.

Tatt kongens tilsvar på reaksjonene i betraktning, kan det imidlertid virke som han har mye selvironi på lager.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Tidligere denne måneden skulle nemlig kongen og hans kone, dronning Camilla (75) signere noen dokumenter - naturligvis med penn, og etter signeringen kom kong Charles med en aldri så liten kommentar.

Se kongen i den nederste videoen.

På en video Daily Mails kongehusekspert Rebecca English har delt på Twitter, ser man kongen med et lurt glis hvor han sier «These things are so temperamental».

Det oversettes til «Disse tingene er så temperamentsfulle».

Etter alt å dømme er det humoristisk stikk fra selveste kongen til sine tidligere uoverensstemmelser med penner.

LES OGSÅ: - Ikke ønsket av Charles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer