Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Vil ikke kaste dronningen under bussen

Skal ha et svært godt forhold til besteforeldrene sine, sier kongehusekspert.

TALER: Hør den britiske dronning Elizabeths (94) tale om samveldet. Video: BBC. Vis mer
Publisert

Det har nå gått ett år siden prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) annonserte at de skulle trekke seg tilbake som seniormedlemmer av det britiske kongehuset.

Natt til mandag skal paret snakke ut i et stort intervju med Oprah Winfrey (67) - et intervju det er knyttet store forventninger til.

Valget om å trekke seg tilbake til fordel for et roligere liv med sønnen Archie (1) i California, kom etter det paret selv mener er offentlig mobbing og trakassering fra pressen.

Siden hertugparet trakk seg tilbake har det også blitt heftig spekulert på forholdet mellom medlemmene i kongefamilien. Internasjonal presse har skrevet side opp og side ned om det som tilsynelatende skal være et kjølig forhold mellom prinsen og hans bror, prins William (38), samt hans egen bestemor, dronning Elizabeth (94).

Ifølge kongehusekspert Omid Scobie er ikke dette tilfellet.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

- Det er tøft

I et intervju med Entertainment Tonight i forkant av det store intervjuet forteller kongehus-korrespondenten nemlig at forholdet mellom hertugparet og dronningen skal være bra, men at intervjuet trolig vil ødelegge noe av forholdet.

- Det er tøft for Harry og Meghan. De planla dette intervjuet lenge før prins Philip ble lagt inn på sykehus, og dessverre er dette hans tredje helg der. Men Harry og Meghan har beholdt et godt forhold til Philip og dronningen, forteller Scobie.

Scobie er mannen bak boka «Finding Freedom», som ble skrevet med bidrag fra hertuginnen selv. Han forteller at vi nylig fikk høre prinsen snakke svært varmt om bestefaren da han ble intervjuet av James Corden, noe han tror vil skje igjen i det kommende intervjuet.

- Idéen folk har om at de (hertugparet journ.anm.) vil kaste dronningen under bussen på nasjonal tv er langt fra sannheten, sier han, og fortsetter:

- Dette er et par som forstår forskjellen på maskineriet av monarkiet, og institusjonen, og familien. Enkelte individer i familien har de et veldig godt forhold til.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

Holdt tale

Bare timer før intervjuet i natt talte dronning Elizabeth til det britiske folk, og tidspunktet har fått mange til å stusse. Det gjør hun i forbindelse med feiringen av Samveldet.

Der snakker hun om viktigheten av å holde sammen og vennskap.

  • Hør talen øverst i saken!

Fjorårets feiring av Samveldet markerte Harry og Meghans siste offisielle oppdrag som seniormedlemmer av kongefamilien.

Når det gjelder hertugparets mye omtalte intervju vil dronningen ifølge The Times unngå å se det. Ifølge en kilde nær 94-åringen vil hun heller fokusere på de viktige tingene.

- Hva burde egentlig mandag handle om? Barn som skal tilbake til skolen, effektiviteten av vaksineprogrammet - dette er de store tingene som kongefamilien vil fokusere på, ikke nyhetene om Oprah-sirkuset og alt som har med Sussex å gjøre, forteller kilden.

LES OGSÅ: Slik kan du se intervjuet!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer