Dronning Elizabeth:

- Vil ikke hjelpe prins Harry

Hevder prins Harry ikke kan forvente at dronning Elizabeth tilbyr en hjelpende hånd.

UENIGE?: En kilde hevder at dronning Elizabeth ikke vil hjelpe prins Harry med å få beskyttelse når familien besøker hjemlandet. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB
UENIGE?: En kilde hevder at dronning Elizabeth ikke vil hjelpe prins Harry med å få beskyttelse når familien besøker hjemlandet. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Da prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) forlot Storbritannia i 2020, trakk de seg også tilbake fra sine kongelige plikter.

Det mye omtalte valget førte til at prins Harry blant annet mistet retten på skattefinansiert politibeskyttelse, ifølge BBC.

I USA har hertugparet sitt eget sikkerhetsteam som de betaler for selv, men ifølge prinsen er ikke dette nok når han og familien skal besøke hjemlandet. Da ønsker de bistand fra politiet.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghans podkast fikk vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Prins Harry har i lengre tid kjempet for å få beskyttelse dersom han og familien skal på besøk til Storbritannia. Dette skal han flere ganger ha blitt nektet. Og nylig ble det kjent at prinsen ikke ønsker å returnere til hjemlandet sitt sammen med familien før det er trygt.

Det meldte People.

Kjemper for politibeskyttelse

Via en talsperson kom det nylig frem at prins Harry opplyser at han har søkt om en juridisk vurdering av det som er det britiske innenriksdepartementets avgjørelse rundt det at han ikke kan få politibeskyttelse lenger, ifølge People.

«Prins Harry arvet en sikkerhetsrisiko ved fødselen, som er livslang. Han forblir nummer seks i tronerekken, har kjempet to runder i Afghanistan og i løpet av de siste årene har familien hans blitt ofre for godt dokumenterte trusler fra nynazister og ekstremister», heter det blant annet i uttalelsen.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth har skapt stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Det står også at selv om prinsens rolle i kongehuset har forandret seg, er han fortsatt en del av kongefamilien - og at heller ikke truslene mot ham og familien har endret seg.

Prins Harry skal selv være villig til å betale for sikkerheten når de besøker Storbritannia - han ber altså ikke om skattebetalernes hjelp til å betale kostnadene for dette.

KJEMPER: Prins Harry ønsker politibeskyttelse i Storbritannia slik at familien kan føle seg trygge. Foto: Andrew Milligan / Reuters / Pool / File Photo / NTB
KJEMPER: Prins Harry ønsker politibeskyttelse i Storbritannia slik at familien kan føle seg trygge. Foto: Andrew Milligan / Reuters / Pool / File Photo / NTB Vis mer

- Vil ikke gi etter for kravene hans

Han håper nå på å bli hørt, men kilder hevder at dronning Elizabeth (95) ikke skal være villig til å hjelpe barnebarnet sitt i noen særlig grad med dette.

Det melder The Sun.

- Hennes Majestet vil definitivt ikke gi etter for kravene hans.

The Sun skriver også at prins Harry skal ha fått beskjed om at politistyrken, som han ønsker beskyttelse av, ikke er til «utlån» og at Met Police ikke kan bli sett på som en privat styrke for de rike og kjente.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry har vekket mye oppsikt. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: Prins Harry var rasende på broren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer