Dronning Elizabeth:

- Vil ikke hjelpe prins Harry

Hevder prins Harry ikke kan forvente at dronning Elizabeth tilbyr en hjelpende hånd.

UENIGE?: En kilde hevder at dronning Elizabeth ikke vil hjelpe prins Harry med å få beskyttelse når familien besøker hjemlandet. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB
UENIGE?: En kilde hevder at dronning Elizabeth ikke vil hjelpe prins Harry med å få beskyttelse når familien besøker hjemlandet. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Da prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) forlot Storbritannia i 2020, trakk de seg også tilbake fra sine kongelige plikter.

Det mye omtalte valget førte til at prins Harry blant annet mistet retten på skattefinansiert politibeskyttelse, ifølge BBC.

I USA har hertugparet sitt eget sikkerhetsteam som de betaler for selv, men ifølge prinsen er ikke dette nok når han og familien skal besøke hjemlandet. Da ønsker de bistand fra politiet.

Prins Harry har i lengre tid kjempet for å få beskyttelse dersom han og familien skal på besøk til Storbritannia. Dette skal han flere ganger ha blitt nektet. Og nylig ble det kjent at prinsen ikke ønsker å returnere til hjemlandet sitt sammen med familien før det er trygt.

Det meldte People.

Kjemper for politibeskyttelse

Via en talsperson kom det nylig frem at prins Harry opplyser at han har søkt om en juridisk vurdering av det som er det britiske innenriksdepartementets avgjørelse rundt det at han ikke kan få politibeskyttelse lenger, ifølge People.

«Prins Harry arvet en sikkerhetsrisiko ved fødselen, som er livslang. Han forblir nummer seks i tronerekken, har kjempet to runder i Afghanistan og i løpet av de siste årene har familien hans blitt ofre for godt dokumenterte trusler fra nynazister og ekstremister», heter det blant annet i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.