Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Vil ikke bo med William og Kate lenger

Prins Harry (34) tar med kona og flytter hjemmefra.

FLYTTER: Prins Harry og hertuginne Meghan har fått tildelt et eget hus i Windsor, og flytter ut av Kensington Palace allerede neste år. Foto: NTB Scanpix
FLYTTER: Prins Harry og hertuginne Meghan har fått tildelt et eget hus i Windsor, og flytter ut av Kensington Palace allerede neste år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har den britiske prins Harry (34) tatt det endelig valget med å flytte hjemmefra. Det skriver Kensington Palace i en pressemelding.

- Windsor er et veldig spesielt sted for det kongelige paret, og de er takknemlige for at deres offisielle bolig vil være akkurat her, heter det i pressemeldingen, ifølge Sky News.

Prins Harry har tidligere vært i tjeneste i militæret og vært på veldedighetsturer til Afrika over lengre perioder, men dette er første gang 34-åringen flytter ut fra Kensington Palace, til fordel for et eget hjem.

Ifølge The Sun har dronning Elizabeth (92) gitt prins Harry og kona, hertuginne Meghan (37), Frogmore Cottage i Windsor - en del av eiendommen som vært i den kongelige familien siden 1680.

- Planen var i utgangspunktet at Harry og Meghan skulle flytte ut i huset innenfor Kensington Palace sine gjerder, og inn i en av hovedleilighetene. Men det har vært litt spenning mellom brødrene, uttaler en kilde ved Kensington Palace til avisen.

Ifølge The Sun er planen at hertugparet skal flytte i løpet av neste år.

FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være igang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix
FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være igang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vil ikke bo med broren

Det er angivelig på grunn av uoverensstemmelsene mellom prins Harry og prins William (36), at ekteparet nå velger å flytte vekk fra Kensington Palace.

Hva brødrene skal ha vært uenige om er foreløpig ikke kjent.

- Nå vil ikke Harry og Meghan lenger bo på Kensington Palace, og vil starte et liv på egen hånd, sier den kongelige kilden.

Selv har også prins William og hertuginne Kate (36) bodd i Frogmore Cottage, før de flyttet tilbake til leiligheten i Kensington Palace, der de har bodd de siste årene.

UENIGE: Ifølge The Sun skal det ha vært en uoverensstemmelse mellom prins Harry og prins William som skal ha vært en av grunnene til hvorfor Harry og hertuginne flytter. Foto: NTB Scanpix
UENIGE: Ifølge The Sun skal det ha vært en uoverensstemmelse mellom prins Harry og prins William som skal ha vært en av grunnene til hvorfor Harry og hertuginne flytter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stor plass

Ifølge avisen er også behovet for mer plass, en av grunnene til at Harry og Meghan velger å flytte på seg.

Huset, som tidligere har vært bebodd av kongeligheter som dronning Charlotte i 1792 og prinsesse Helene, datteren til dronning Victoria, i 1866, rommer hele 10 soverom, et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio.

Den enorme plassen, og spesielt barneværelset, kan komme godt med om noen måneder da hertuginne Meghan skal føde.

I midten av oktober ble det kjent at hertuginnen og prins Harry venter sitt første barn. Nyheten kom fem måneder etter at duoen giftet seg i mai.

Det var på Instagram den store nyheten ble delt.

- Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019, het det i pressemeldingen.

Blir ikke kongelig

Da hertuginne Meghan giftet seg med prins Harry, fikk hun den offisielle tittelen hertuginne av Sussex. Samtidig ble hun, kanskje overraskende for noen, Hennes Kongelige Høyhet, prinsesse Henry (prins Harrys offisielle navn, journ.anm.) av Wales.

Til tross for at Meghan ble prinsesse på bryllupsdagen, vil hun aldri være offisielt kjent som eller bli kalt for prinsesse, og det er det en enkel grunn til, nemlig at hun ikke er av kongelig blod.

Saken fortsetter nedenfor.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Dette vil trolig heller ikke skje for deres kommende barn, til tross for kongelig blod.

Hertugparets sønn eller datter vil bli nummer sju i rekken til å arve den britiske tronen, men det betyr ikke at titler deles ut over en lav sko. Det er det til sjuende og sist dronning Elizabeth som bestemmer, ifølge en 100 år gammel regel.

Selv om Harry er den andre sønnen til prins Charles av Wales, er det ikke gitt at hans barn arver prinse- og prinsessetittelen. Kong George V begrenset nemlig tittelbruk i 1917, noe som gjør at Harry og Meghans barn i utgangspunktet er for langt ned på arverekken til å kunne bli «Deres Kongelige Høyheter».

LES OGSÅ: Derfor kan det berømte julebildet utebli i år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer