Vil helbrede Mette-Marit med bønn

- Når vi ber til Jesus opplever vi å få bønnesvar.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (40) har en vond høst. Hun sliter med sterke smerter på grunn av en prolaps i nakken, og har måttet avlyse alle offisielle oppdrag. Hun er foreløpig sykmeldt fram til midten av desember, men i verste fall kan det vare langt inn i neste år.

Men der det er tro er det håp, og kristne over hele Norge inkluderer Mette-Marit i sine bønner.

– Når vi ber til Jesus opplever vi å få bønnesvar, forteller Lise Karlsen (70), som grunnla Evangeliesenteret sammen med sin avdøde ektemann Ludvig Karlsen. Hun ber nå for at kronprinsesse Mette-Marit blir frisk, og har selv opplevd kroppen at bønn kan gjøre underverker.

 Foto: Se og Hør
Foto: Se og Hør Vis mer

For 24 år siden slet Lise Karlsen med en vond skiveprolaps i ryggen. Smertene var uutholdelige, og hun hadde fått time til ryggoperasjon.

– Jeg kunne nesten ikke gå, og var helt skjev i ryggen. Jeg ble også bedt for. Like før jeg skulle inn til operasjon dro jeg på et helbredelsesmøte. Her la en pastor i Pinsemenigheten hånden sin på ryggen min og ba for meg. Jeg følte en inderlig varme under hånden – så ble jeg frisk, forteller hun.

Karlsen ringte sykehuset for å avlyse operasjonen.
– Legen nektet å tro meg, og ba meg komme inn for en sjekk. Etter å ha undersøkt meg sa han bare: ”Vi opererer ikke friske folk” …

HAR VÆRT SYK SIDEN OKTOBER: Kronprinsesse Mette-Marit foreløpig siste offiselle oppdrag var i oktober,  da hun var med å ønske Nederlands kongepar Willem-Alexander og dronning Maxima velkommen til Norge under deres statsbesøk. Foto: NTBScanpix
HAR VÆRT SYK SIDEN OKTOBER: Kronprinsesse Mette-Marit foreløpig siste offiselle oppdrag var i oktober, da hun var med å ønske Nederlands kongepar Willem-Alexander og dronning Maxima velkommen til Norge under deres statsbesøk. Foto: NTBScanpix Vis mer

Gjennom sitt virke i Evangeliesenteret har Lise Karlsen sett hva bønn kan gjøre for mennesker – og nå håper hun at flere nordmenn vil be for Mette-Marit, slik at kronprinsessen skal bli fri for smerter. Karlsen har selv laget en bønn som hun mener kan brukes for å hjelpe Mette-Marit raskt tilbake i jobb.

Saken fortsetter under bildet.

Nå kan også du inkludere Mette-Marit i aftenbønnen - eller benytte Lises bønn under, som er spesialskrevet for Se og Hørs lesere.

Bønn for Mette-Marit


Kjære Jesus, du som hører når vi ber og som ikke er sen til å svare.
Du har sagt vi kan be om hva vi vil, ingenting er for stort eller for lite å be deg om.
Du ser vår kjære kronprinsesse Mette-Marit, som har fått denne prolapsen i nakken.
Vi ber om at du må gjøre henne fullkommen frisk og ta bort all smerte fra hennes kropp.
I dine sår har vi fått legedom. Takk, Jesus for at du har hørt vår bønn.