<strong>PÅ FLYTTEFOT:</strong> Prins Joachim og prinsesse Marie forlater denne høsten Danmark. En dansk kongehusekspert mener de aldri vil komme tilbake. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Prins Joachim og prinsesse Marie forlater denne høsten Danmark. En dansk kongehusekspert mener de aldri vil komme tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Joachim:

- Vil gjøre alt for å være borte fra Danmark

Dansk kongehusekspert mener prins Joachim aldri vil flytte tilbake til Danmark. Prinsen og familien flytter til Paris denne høsten.

Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg flyttetid for danske prins Joachim (50) og hans familie. Sammen med kona prinsesse Marie (43) tar han med seg barna, prins Henrik (10) og prinsesse Athena (7) og flytter til Paris til høsten.

Årsaken til at familien på fire setter kursen mot den franske hovedstaden, skyldes at Joachim skal ta Frankrikes høyeste rangerte militære utdannelse.

Tidligere har det blitt heftig diskutert i hvorvidt det er riktig at prinsen tar med seg apanasjen utenfor Danmarks grenser, noe som fikk den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen til å rette sterk kritikk mot hoffet.

Nå som flyttingen nærmer seg med stormskritt, mener Jakobsen at prinsen trolig aldri vil flytte tilbake til Danmark, og det er det én helt vesentlig grunn til, skriver danske Se og Hør.

<strong>FLYTTER:</strong> Prins Joachim og prinsesse Marie tar med seg prins Henrik og prinsesse Athena og flytter til Paris denne høsten. Foto: NTB Scanpix
FLYTTER: Prins Joachim og prinsesse Marie tar med seg prins Henrik og prinsesse Athena og flytter til Paris denne høsten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jakobsen mener det vil være til det beste for både 50-åringen og det danske kongehuset. Spesielt forholdet mellom dronning Margrethe (79), kronprins Frederik (51) og prins Joachim er noe kongehuseksperten trekker frem.

- Det er ikke noe som binder ham (prins Joachim journ.anm.) til Danmark, og det er ikke tvil om at det er et dårlig forhold mellom Joachim og kronprinsen, sier han til det danske ukebladet, og fortsetter:

- Jeg er sikker på at Joachim vil gjøre alt han kan for å få være borte fra Danmark.

Med andre ord har forholdet mellom de to brødrene forandret seg kraftig i løpet av de siste årene. Ifølge danske Se og Hør sto de nemlig svært nær hverandre i oppveksten, men i senere tid skal de ha sklidd mer og mer fra hverandre.

Sjalusi

Det bør også nevnes at det tidligere har svirret rykter om en isfront mellom de to prinsenes koner, kronprinsesse Mary (47) og prinsesse Marie. Prinsessenes angivelig anstrengte forhold skal skyldes sjalusi.

For mens Mary går i dronninglære hos svigermor og får ta del i de mest glamorøse og prestisjetunge oppdragene, står Marie oftere på sidelinjen.

<strong>DÅRLIGERE FORHOLD:</strong> Prins Joachim og prinsesse Marie, og kronprins Frederik og kronprinsesse Marys forhold skal ikke være som tidligere. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIGERE FORHOLD: Prins Joachim og prinsesse Marie, og kronprins Frederik og kronprinsesse Marys forhold skal ikke være som tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Joachim og Marie er sekundære, og Mary ønsker nok ikke Maries innblanding. Det henger en form for sjalusi i luften her, sammen med det faktum at sistnevnte får færre kongelige oppgaver, sa den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen til danske Se og Hør i fjor.

At Prins Joachim nå tar med familien til Frankrike betyr for prinsesse Marie at hun vender tilbake til sitt hjemland. Planen er i utgangspunktet at prinseparet skal bo i den franske hovedstaden fra september i år, og frem til sommeren 2020.

I og med at begge foreldrene har fransk bakgrunn, da Marie er født i Paris, og Joachims avdøde far, prins Henrik, var franskmann, er ikke Frankrike så fjernt for den kongelige familien. Barna snakker allerede flytende fransk, noe som antakelig vil gjøre overgangen fra dansk til fransk skole noe lettere for dem.

LES OGSÅ: Hertuginne Meghans tidligere luksushjem lagt ut for salg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer