Prins Joachim:

- Vil gjøre alt for å være borte fra Danmark

Dansk kongehusekspert mener prins Joachim aldri vil flytte tilbake til Danmark. Prinsen og familien flytter til Paris denne høsten.

PÅ FLYTTEFOT: Prins Joachim og prinsesse Marie forlater denne høsten Danmark. En dansk kongehusekspert mener de aldri vil komme tilbake. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Prins Joachim og prinsesse Marie forlater denne høsten Danmark. En dansk kongehusekspert mener de aldri vil komme tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg flyttetid for danske prins Joachim (50) og hans familie. Sammen med kona prinsesse Marie (43) tar han med seg barna, prins Henrik (10) og prinsesse Athena (7) og flytter til Paris til høsten.

Årsaken til at familien på fire setter kursen mot den franske hovedstaden, skyldes at Joachim skal ta Frankrikes høyeste rangerte militære utdannelse.

Tidligere har det blitt heftig diskutert i hvorvidt det er riktig at prinsen tar med seg apanasjen utenfor Danmarks grenser, noe som fikk den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen til å rette sterk kritikk mot hoffet.

Nå som flyttingen nærmer seg med stormskritt, mener Jakobsen at prinsen trolig aldri vil flytte tilbake til Danmark, og det er det én helt vesentlig grunn til, skriver danske Se og Hør.

Jakobsen mener det vil være til det beste for både 50-åringen og det danske kongehuset. Spesielt forholdet mellom dronning Margrethe (79), kronprins Frederik (51) og prins Joachim er noe kongehuseksperten trekker frem.

- Det er ikke noe som binder ham (prins Joachim journ.anm.) til Danmark, og det er ikke tvil om at det er et dårlig forhold mellom Joachim og kronprinsen, sier han til det danske ukebladet, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer