Kong Charles:

- Vil gjenforenes med Harry

Mener sønnens påstander er feil.

FAR OG SØNN: Det er full isfront i den britiske kongefamilien. Kong Charles skal tilsynelatende fortsatt håpe på en gjenforening. Foto: Keith Mayhew / Sopa Images / Rex / Shutterstock / NTB
FAR OG SØNN: Det er full isfront i den britiske kongefamilien. Kong Charles skal tilsynelatende fortsatt håpe på en gjenforening. Foto: Keith Mayhew / Sopa Images / Rex / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det har stormet rundt den britiske kongefamilien den siste tiden, og det ser ikke ut til at det roer seg med det første.

Neste tirsdag vil prins Harrys (38) bok, som har blitt omtalt som en «bombe», slippes i butikkene. Bokens utgivelse kommer kort tid etter et intervju med Harry på ITV førstkommende søndag. I tillegg til at CBS News også slipper «60 Minutes» med prinsen.

Mandag ble første sniktitt av ITV-intervjuet sluppet, og allerede i det korte klippet kan det virke som hans far, kong Charles (74), og bror, prins William (40), vil bli store samtaleemner.

I intervjuklippet forteller han at familien ikke har vist noen som helst vilje til forsoning.

- Det hadde ikke trengt å bli sånn som dette (...) Jeg vil ha en familie, ikke en institusjon, er blant det man hører i klippet fra ITV.

- Jeg vil ha faren min tilbake. Jeg vil ha broren min tilbake.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Vil gjenforenes

Under intervjuet får prinsen spørsmål om han vil være til stede på farens kroning i mai.

- Det er mye som kan skje mellom nå og da. Men du vet, døren er alltid åpen. Det er opp til dem.

Nå sier imidlertid kilder nære kong Charles at han, til tross for Harrys påstander, har lyst til å gjenforenes med sønnen.

- De som er nære kongen insisterer på at han alltid har gjort det klart hvor mye han elsker sønnene sine og har holdt kommunikasjonen åpen de seneste årene, sier kilder til The Telegraph.

Kildene hevder videre at Harry forteller en feil side av saken, og at han og kong Charles har møttes flere ganger siden avdøde dronning Elizabeths platinajubileum i juni 2022.

Skal ha gått til fysisk angrep mot Harry

Natt til torsdag kom den første eksplosive lekkasjen fra boken. Det på tross av at The Times skrev om at forlaget har gjort alt de kan for å stanse det.

I sin nye bok forteller prins Harry om en konfrontasjon med broren i 2019 som han hevder endte med at prins William gikk til fysisk angrep.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

Konfrontasjonen skal ha skjedd hjemme hos prins Harry i London, og han sier prins William kalte hertuginne Meghan, Harrys kone, for «vanskelig, uhøflig og ufølsom», skriver Harry ifølge The Guardian.

- Det hele skjedde så fort. Han tok meg i kragen, rev i halskjedet mitt og slo meg i bakken, skriver prins Harry.

Harry hevder videre at angrepet førte til at han fikk synlige skader på ryggen. Han skal nemlig ha landet på en hundeskål som knuste under ham.

Det britiske kongehuset har foreløpig ikke kommentert innholdet i boken eller anklagene mot prins William.

LES OGSÅ: Ukjent kvinne med avsløringer om prinsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer