Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Vil gå dem etter i sømmene

Hertuginne Meghan og prins Harry ønsker å stå på egne ben. Det betyr imidlertid ikke at de kan ta på seg alle oppdrag de ønsker.

MÅ DISKUTERES: Man skulle kanskje tro at hertuginne Meghan og prins Harry kunne ta på seg alle oppdrag de ønsker nå som de har trukket seg tilbake fra sine kongelige plikter. Slik er det altså ikke. Foto: NTB scanpix
MÅ DISKUTERES: Man skulle kanskje tro at hertuginne Meghan og prins Harry kunne ta på seg alle oppdrag de ønsker nå som de har trukket seg tilbake fra sine kongelige plikter. Slik er det altså ikke. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er lite som tyder på at hertuginne Meghan (39) og prins Harry (35) vil slite økonomisk i årene som kommer. Før helgen ble det nemlig kjent at hertugparet, som trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter tidligere i år, har signert en kjempeavtale med Netflix.

Strømmetjenesten vil betale paret for å blant annet lage dokumentarer, filmer og andre programmer. Ifølge den britiske tabloidavisen The Mirror, skal det være snakk om 100 millioner dollar, eller over 894 millioner norske kroner.

Selv om hertugparet altså trolig kan le hele veien til banken, betyr ikke dette at de kan ta på seg alle kommersielle oppdrag i fremtiden. Selv om de ikke representerer kongehuset på samme måte lenger, må de ifølge avisen drøfte potensielle jobber med kongehuset.

En kilde nær den britiske kongefamilien forteller nemlig at idet valget om et paret skulle frasi seg sine kongelige plikter ble tatt, ble en avtale om at kommersielle avtaler skal diskuteres i kongehuset, inngått.

- Avtalen med Netflix, eventuelle taleoppdrag eller annet arbeid er eksempler på dette, sier kilden, som legger til at det i stor grad handler om hvordan det hele fremstår for offentligheten.

KJEMPEAVTALE: Harry og Meghans avtale med Netflix skal være verdt nesten en milliard norske kroner. Foto: NTB scanpix
KJEMPEAVTALE: Harry og Meghans avtale med Netflix skal være verdt nesten en milliard norske kroner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spesielt trekker kilden, som hevder å stå kongefamilien nær, frem at Meghan og Harry fremdeles ikke har betalt tilbake pengene, 2,4 millioner britiske pund, for Frogmore Cottage, som paret vil bo i når de er i Storbritannia.

- Stolte

Den tidligere amerikanske skuespilleren og ektemannen bekreftet selv Netflix-avtalen før helgen. Det gjorde de i en offentlig uttalelse, hvor de blant annet forklarte at de ønsker å lage innhold som informerer, men som også gir håp.

- Våre liv, både uavhengig av hverandre og som par, har gitt oss forståelse av kraften til den menneskelige sjel: For mot, stå på-vilje og behovet for tilknytning, het det i uttalelsen til Variety.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Som nybakte foreldre er det også viktig for oss å lage inspirerende familieprogrammer, fortsatte hertugparet.

Netflix virker også svært fornøyde med at hertuginne Meghan og prins Harry har valgt nettopp dem.

- Vi er utrolig stolte over at de har valgt Netflix som sitt kreative hjem, og vi er spente på å fortelle historier med dem som kan bidra til å bygge motstandsdyktighet og øke forståelse for publikum overalt, uttalte Netflix' administrerende direktør og konsernsjef, Ted Sarandos.

Husjakt

Nyheten om gigantavtalen kom bare noen uker etter at det ble kjent at hertugparet hadde funnet seg et permanent sted å bo, etter flere måneder med husjakt. Det bekreftet blant annet en representant for hertugparet av Sussex.

- De har slått seg til ro i det rolige og private nabolaget, og håper dette vil bli respektert for både deres naboer, samt for dem som en familie, sa representanten til Hello Magazine.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: Milliongjeld for prinsessens mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer