Prins William:

Vil fjerne dronningen. Støttes av prinsen

Prins Williams tale får oppmerksomhet.

NY TALE: Hertuginne Kate og prins William har den siste tida vært på oppdrag i Karibia. Foto: Paul Edwards/The Sun/Pa Photos/NTB
NY TALE: Hertuginne Kate og prins William har den siste tida vært på oppdrag i Karibia. Foto: Paul Edwards/The Sun/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor ble det kjent at øynasjonen Barbados hadde valgt å kvitte seg med dronning Elizabeth (95) og distansere seg fra sin britiske fortid og med det bli republikk.

Den siste uka har britiske prins William (39) og hertuginne Kate (40) vært på en mye omdiskutert turné i Karibia - en tur som har fått mange til å reagere.

- Vennskap varer

Nå har imidlertid prins William uttalt at han og den britiske monarken støtter Belize, Bahamas og Jamaica dersom de velger å gjøre det samme som Barbados.

- Vi støtter det med stolthet og respekterer deres avgjørelser om framtida. Relasjoner utvikler seg. Vennskap varer, sa prinsen blant annet, ifølge Reuters.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Talen skal være den klareste indikasjonen på at kongehuset vil stille seg bak de tre nasjonene dersom de velger å kvitte seg med dronningen.

Dronning Elizabeth er ikke bare dronning i sitt hjemland, men for alle 54 nasjoner i Samveldet. Barbados erklærte seg uavhengig i fjor.

Samveldet

Det er imidlertid ikke bare hjemme i Storbritannia hun kan kalle seg dronning. Samveldet av nasjoner består i dag av 54 nasjoner, som hovedsakelig er tidligere britiske kolonier.

Monarken er samveldets leder, og er derfor statsoverhode i mange av landene Storbritannia tidligere regjerte over.

LES OGSÅ: - Han var usikker på forholdet med Kate

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer