Kong Charles:

- Vil fjerne broren og sønnen

Den ferske kongen tar grep, melder den britiske storavisa The Telegraph.

ENDRING: Kong Charles ønsker nå å endre loven, ifølge The Telegraph. Foto: Carl de Souza/Pool via AP/NTB
ENDRING: Kong Charles ønsker nå å endre loven, ifølge The Telegraph. Foto: Carl de Souza/Pool via AP/NTB Vis mer
Publisert

Kong Charles (73) fikk nylig gjennomgå i sosiale medier, etter det ble kjent at prins Andrew (62) i teorien kan ende opp med å kunne vikariere for kongen.

I Storbritannia kan kongens kone, dronning Camilla (75), samt de fire neste i arverekken over 21 år steppe inn dersom 73-åringen trenger vikar - for eksempel ved sykdom eller utenlandsreise.

The National rapporterte denne uken at det per nå betyr at prins William (40) og prins Harry (38) kan vikariere - i tillegg til prins Andrew og hans datter, prinsesse Beatrice (34).

Tar grep

Ifølge den britiske storavisen The Telegraph tar kong Charles nå grep. Han vil endre loven slik at den bare omfatter arbeidende kongelige.

Dersom loven blir endret, betyr det at prins Andrew, prins Harry og prinsesse Beatrice alle kan miste sin «stand-in»-status, ettersom ingen av de jobber for det britiske kongehuset.

Istedenfor kan kongens søster, prinsesse Anne og broren prins Edward komme inn på listen over vikarer.

Vekket reaksjoner

I sosiale medier uttrykte flere sin misnøye over at nettopp prins Andrew kan komme til å kunne vikariere for kongen. Flere mente det var kritikkverdig at kong Charles hadde utnevnt disse personene til jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer