Hertuginne Meghan:

- Vil du leve privat, reis tilbake til Amerika

TV-profil Piers Morgan raser etter hertuginne Meghans Wimbledon-besøk.

ENGASJERT: Hertuginne Meghan (37) fulgte engasjert med under Wimbledon forrige helg. Men nærværet henens har fått mange til å reagere. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Hertuginne Meghan (37) fulgte engasjert med under Wimbledon forrige helg. Men nærværet henens har fått mange til å reagere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke fikk både hertuginne Kate (37) og hertuginne Meghan (37) mye oppmerksomhet, da de hver sin dag dukket opp på Wimbledon-turneringen i London for å se tennisstjernene i aksjon.

Imidlertid er det ikke alle som er like begeistret over det kongelige nærværet på Wimbledon-tribunen.

Journalist og medierådgiver Sally Jones har nemlig publisert en kritisk kommentar hos The Telegraph, som i sin tur har fått den frittalende TV-profilen Piers Morgan (54) til å tenne på alle pluggene.

- Ikke ta bilder

Jones skriver at hun ante fred og ingen fare mens hun knipset bilder av tennisstjernen Serena Williams (37) i aksjon, da hun med ett ble prikket på skulderen av en dresskledd mann - angivelig fra det kongelige sikkerhetsteamet.

- Kan du la være å ta bilder av hertuginnen. Hun er her i privat ærend, skal mannen høflig ha instruert henne.

Det var først da Jones skal ha lagt merke til Meghans tilstedeværelse, som naturlig nok hadde fått mange andre tilskuere til å begynne å fotografere henne. Sally Jones påpeker at hertuginne Kate tiltrakk seg samme oppmerksomhet på tribunen to dager tidligere - men uten at noen kom med ordre om å ikke ta bilder av henne.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

- Økende motstand

Videre påpeker Jones, som anser seg selv som en lojal rojalist, at hertugparet av Sussex, prins Harry (34) og hertuginne Meghan, har begynt å oppleve en økende grad av motstand.

Dette skjer som følge av deres hemmelighetsfulle, kravstore innstilling og deres diva-lignende krav på privatliv etter eget forgodtbefinnende, skriver hun - og trekker inn den svært kostbare oppussingen av Frogmore Cottage, som i stor grad ble gjort på skattebetalernes penger.

Artikkelen fortsetter under bildene.

PÅ PLASS: Hertuginne Meghan var til stede under Wimbledon sammen med to venninner forrige uke. Foto. NTB Scanpix
PÅ PLASS: Hertuginne Meghan var til stede under Wimbledon sammen med to venninner forrige uke. Foto. NTB Scanpix Vis mer
STØTTET VENNINNEN: Hertuginne Meghan var på tribunen mens Serena Williams var i aksjon. Her er hun under Wimbledon forrige uke, og i bryllupet til Meghan og Harry i mai 2018, sammen med ektemannen Alexis Ohanian. Foto: NTB scanpix
STØTTET VENNINNEN: Hertuginne Meghan var på tribunen mens Serena Williams var i aksjon. Her er hun under Wimbledon forrige uke, og i bryllupet til Meghan og Harry i mai 2018, sammen med ektemannen Alexis Ohanian. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre påpeker Jones at det virker rart å prøve å hindre publikum i å ta bilder av hertuginne Meghan, når hun faktisk opptrer på en så offentlig arena som Wimbledon.

Særlig dette poenget har Piers Morgan kastet seg på, når han nå raser mot den tidligere «Suits»-stjernen. I tirsdagens «Good Morning Britain» anklager han Meghan for å være en hykler, melder The Sun.

Ber Meghan forlate landet

- Hvis du drar på Wimbledon med gratisbillettene dine til «the Royal Box», med de beste plassene på hele stedet, som om det var ingenting - og tar med deg de to bestevenninnene dine … da er man en offentlig person, sier Morgan i TV-programmet, og legger til:

RASER: TV-profilen Piers Morgan retter sterk kritikk mot hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix
RASER: TV-profilen Piers Morgan retter sterk kritikk mot hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvis du ønsker å være privat, dra tilbake til Amerika og lev privat, tordner programlederen i retning av Meghan.

Selv om medprogramleder Susanna Reid ga uttrykk for at hun forstår de kongeliges ønske om privatliv, mener Piers Morgan det blir latterlig å snakke om privatliv på den celebre Wimbledon-tribunen - som alltid dekkes tett av pressefotografer:

- Det er ikke et privat sted. Hvis du vil være i fred, ikke sett deg i «the Royal Box» på Wimbledon. Helt ærlig, dette er en stor vits. Her må man finne ut hva man ønsker å være - vil man være en offentlig person eller en privatperson?

I likhet med Sally Jones trekker han inn skattepengene som er blitt brukt på å renovere hertugparets nye bolig, og slakter deres «besettelse» av privatliv.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Skuffede fans

Den 19. mai 2018 giftet prins Harry og hertuginne Meghan seg i Windsor, og den gang lot paret offentligheten få mange rørende innblikk i den store dagen. 2640 mennesker, hver og en plukket ut blant folket, ble invitert til Windsor Castle på bryllupsdagen. Vielsen ble dessuten direktesendt til millioner av seere verden over.

I etterkant av prinsebryllupet har hertugparet derimot valgt en mer privat linje.

Da deres førstefødte, Archie Mountbatten-Windsor (2 md.), kom til verden i starten av mai, var fødselen allerede over da pressemeldingen kom om at fødselen «var i gang».

Artikkelen fortsetter under bildet.

DÅPSBILDE: Dette er ett av bildene hertugparet delte etter dåpen forrige helg. Foto. NTB Scanpix
DÅPSBILDE: Dette er ett av bildene hertugparet delte etter dåpen forrige helg. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Før lille Archies dåp sist helg, ble det dessuten kjent at den kongelige dåpen skulle bli en svært privat affære - uten presse til stede. Omtrent samtidig kom det frem at hertugparet heller ikke kom til å offentliggjøre Archies faddere - i tråd med faddernes eget ønske.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Mange mente at det var kontroversielt at pressen ikke fikk følge Archies dåp, og ifølge The Times reagerte mange briter på at de ikke får noe særlig igjen fra Meghan og Harry etter at det for kort siden ble klart at oppussingen av hertugparets hjem, Frogmore Cottage, har hatt en prislapp på over 2, 4 millioner britiske pund - som tilsvarer om lag 25 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: Stjernens nakenbilde går viralt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer