DELES OPP?: Naturvernforbundet har reagert kraftig på at kronprinsparet vil skille ut ubebodde eiendommer på Skaugum.  Foto: SCANPIX
DELES OPP?: Naturvernforbundet har reagert kraftig på at kronprinsparet vil skille ut ubebodde eiendommer på Skaugum. Foto: SCANPIXVis mer

Vil dele opp Skaugum

Dermed kan Kronprinsparet tjene nærmere 40 millioner!

SEHER.NO: I helgen ble det kjent at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ønsker å fradele ni bebygde og to ubebygde parseller på kongseiendommen Skaugum, hvor de bor.

Ifølge flere eiendomseksperter er disse eiendommene verdt mange millioner, og tilsammen kan Kronprinsparet eventuelt sitte igjen med en gevinst på rundt 40 millioner kroner, skriver VG.

- De ligger i et kjempeflott område, og ligger fint til. Naboene er jo også hyggelige, sier daglig leder ved eiendomsmegleren Krogsveen Asker, Terje Tveit, til avisen.

Ifølge Kongehuset er det foreløpig ikke noen planer om å gjøre endinger i bruken av parsellene som hører til Skaugum. For tiden leier nåværende og tidligere ansatte ved Skaugum flere av eiendommene.

Kronprinsparet skal ønske å dele opp parsellene for å gi økt fleksibilitet for fremtiden. Likevel er ikke alle like begeistret for planene om en oppdeling.

- Vi er sterkt skeptiske til å dele opp gårdsbruk, og veldig imot at man får skille ut ubebygde tomter. I disse områdene ønsker vi ingen ytterligere utbygginger, og det er også kommuneplanen tydelig på. Men dessverre er det slik at disse sakene ofte går gjennom i Asker kommune, Jan Häusler, sekretær i Naturvernforbundet i Asker.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Ble syk etter presidentmiddag