Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Vil bli værende i USA

Hertugparet har etter sigende ingen planer om å returnere til det kongelige liv i Storbritannia.

TRAKK SEG TILBAKE: Meghan og Harry trakk seg tidligere i år tilbake som kongelige. Nå ønsker de angivelig å forlenge avtalen som gjør at de kan fortsette sine liv i USA. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB
TRAKK SEG TILBAKE: Meghan og Harry trakk seg tidligere i år tilbake som kongelige. Nå ønsker de angivelig å forlenge avtalen som gjør at de kan fortsette sine liv i USA. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) tok «hele verden» på senga da de i starten av januar annonserte at de ville trekke seg tilbake fra den britiske kongefamilien.

31. mars i år var de offisielt ute av kongefamilien, selv om de har beholdt sine kongelige titler. Nå står de imidlertid på egne bein økonomisk, og den siste tiden har det blitt kjent at hertugparet har engasjert seg i en rekke kommersielle prosjekter.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Prinsen og hertuginnen har oppholdt seg i USA sammen med sønnen Arhcie (1) så å si hele året, og den lille familien ser nå ut til å ha funnet roen «over there».

Selv om Meghan og Harry lever en langt roligere og tilbaketrukket tilværelse i USA, betyr ikke det at båndene til den britiske kongefamilien er oppløst av den grunn.

Hertugparet skrev tidligere i år under på en avtale med Buckingham Palace om hvordan den kongelige exiten skulle foregå - med en varighet på ett år fra 31. mars 2020.

Ifølge den britiske tabloidavisen The Sun ønsker Meghan og Harry å forlenge denne avtalen slik at de kan fortsette å bo og arbeide i USA - slik som de gjør i dag - også etter at avtalen går ut 31. mars 2021.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Langvarig avtale

Ifølge avisen skal hertugparet i møte med medlemmer av den britiske kongefamilien på Zoom i januar for å diskutere veien videre. Planen er også at prinsen etter dette skal reise over til gamlelandet for å sluttføre avtalen.

Ekteparet ønsker nå en mer langvarig avtale, ifølge The Sun. Avisen skriver også at de ønsker å beholde sine kongelige beskytterskap i tiden fremover. Meghan er blant annet beskytter for organisasjoner som jobber med kvinners rettigheter, utdanning og dyrevelferd.

Prins Harry ønsker også å få tilbake sine militære titler, som ble tatt fra ham da «Megxit»-avtalen ble inngått tidligere i år, ifølge The Sun.

Avisen skriver også at verden trolig vil få se mer til hertugparet neste år. Angivelig planlegger de å reise tilbake til Storbritannia ved flere anledninger, blant annet når dronning Elizabeth (94) fyller 95 år i april, samt i anledning prins Philips (99) 100-årsbursdag i juni.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok i et Zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Overrasket

Ekteparet har knapt vært å se i offentligheten siden de satte snuta mot USA i vår. Deler av årsaken handler nok om pandemien, men mange ble likevel overrasket da Meghan og Harry rett før jul viste seg offentlig for første gang på flere måneder.

SJELDENT SYN: Hertugparet av Sussex har holdt en lav profil siden de bosatte seg i Los Angeles tidligere i år. Foto: Sove, Lese / NTB
SJELDENT SYN: Hertugparet av Sussex har holdt en lav profil siden de bosatte seg i Los Angeles tidligere i år. Foto: Sove, Lese / NTB Vis mer

Harry og Meghan dukket da opp i gatene i Beverly Hills-området. Paret ble fanget på paparazzi-kameraet da de trolig gjorde ærender rundt i byen i førjulstiden. Deres ettårige sønn var derimot ikke med, ifølge E! Online.

Ifølge nettstedet dro hertugparet i løpet av ettermiddagen innom et senter som blant annet huser et populært spa.

Det er nærliggende å tro at duoen kommer til å tilbringe mer tid i Los Angeles' gater i forbindelse med de nyinngåtte avtalene med Netflix og Spotify.

Tidligere i desember ble det nemlig kjent at Harry og Meghan skal starte sin egen podkast i samarbeid med Spotify, ifølge CNN.

BLIR LURT: Tolv jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Hertugparet skal produsere podkasten via sitt nyoppstartede firma Archewell Audio, som en del av et flerårig partnerskap med Spotify.

Tidligere i år inngikk de også en avtale med strømmegiganten Netflix.

LES OGSÅ: Filleristes for «upassende julepynt»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer