Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Vil bli samboere

Prinsessen røper fremtidsønsker i ferskt intervju.

VIL FLYTTE SAMMEN: Prinsesse Märtha Louise lettet på sløret om fremtidsplaner i et nylig intervju med Svensk Damtidning. Her avbildet med kjæresten Durek Verrett i København i helgen, der turneen deres ble sparket i gang. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VIL FLYTTE SAMMEN: Prinsesse Märtha Louise lettet på sløret om fremtidsplaner i et nylig intervju med Svensk Damtidning. Her avbildet med kjæresten Durek Verrett i København i helgen, der turneen deres ble sparket i gang. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene er det blitt skrevet mye om prinsesse Märtha Louise (47) og den selverklærte sjamanen Durek Verrett (44), etter at de 12. mai bekreftet at de er kjærester.

Omtalen har handlet om alt fra Dureks bakgrunn til parets pågående foredragsturné. Til tross for at de har vært noe ordknappe rundt forholdet sitt, lettet prinsessen nylig på sløret i et større intervju med Svensk Damtidning.

Der avslørte Märtha detaljer om ønskene for fremtiden.

- Durek er min tvillingsjel. Da jeg møtte han føltes det ut som jeg hadde kommet hjem. Sjelene våre kjente hverandre igjen, sa hun, og la til at de har flere felles interesser.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Vil bli samboere

I tiden fremover skal paret holde foredrag sammen rundt om i Norge.

Den amerikanske sjamanen ankom Norge for en uke siden, og var blant annet blant gjestene under kongeparets årlige lunsj på slottet 17. mai. De siste dagene har de tilbrakt mye tid sammen, noe de trives godt med.

LUNSJ: Durek og Märtha ble kjørt til Slottet 17. mai. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LUNSJ: Durek og Märtha ble kjørt til Slottet 17. mai. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Til vanlig har de nemlig et langdistanseforhold, men ifølge den svenske avisen avslørte Märtha at det ikke er noe hun ønsker å fortsette med fremover.

- Jeg kan absolutt tenke meg å bli samboer med Durek, sa prinsessen nylig til Svensk Damtidning.

Ut mot pressen

Som nevnt, er det blitt skrevet mye om det ferske kjæresteparet i mediene de siste dagene. Da de mandag kveld holdt foredrag i Stavanger, brukte prinsessen deler av innledningen sin til å snakke direkte til pressen om dekningen.

KRITIKK: Märtha Louise benyttet anledningen til å gå ut mot pressen da hun og Durek var i Stavanger mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
KRITIKK: Märtha Louise benyttet anledningen til å gå ut mot pressen da hun og Durek var i Stavanger mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Først ba hun de som syntes pressen var irriterende om å rekke opp hånda. Flere fotografer sto foran scenen for å fotografere henne og kjæresten. Flere i salen rakk deretter opp hånda, før Märtha Louise fortsatte med å snakke til de oppmøtte pressefolkene:

- Du har et valg om hva du skriver og hvem du er. Ville du vært komfortabel med at hele livet ditt var der ute i pressen? Vil det vært OK for deg? Selv om det er jobben din, og det respekterer jeg, så har du et valg. Et valg om å ha empati og medfølelse, sa prinsessen.

Märtha og Durek har den siste tiden fått mye kritikk - blant annet for at førstnevnte bruker tittelen som prinsesse i kommersiell virksomhet.

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verrett, er i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Må tåle kritikk

Etter prinsessens uttalelse, gikk ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, ut med en kommentar om mediedekningen.

- Se og Hør synes at prinsessen er tøff som tør å gå sine egne veier. Hun forsvarer sin virksomhet i den offentlige debatten, og står for det hun mener. Ingen er tjent med å gjemme denne annerledesheten innenfor slottets fire vegger, skrev han blant annet, men påpekte videre at prinsessen må tåle kritikk når hun legger ut på turné under fanen «Prinsessen og Sjamanen».

- Prinsessetittelen skal ikke selges på billigsalg. Da varer den ikke lenge. Märtha må klare å skille mellom kremmervirksomhet og kongelig gjerning.

- Hvis også Durek Verrett mestrer denne balansegangen, ligger alt til rette for at han både kan få prinsessen og leve lykkelig alle sine dager. Men han klarer ikke å vinne halve kongeriket ved å skape uklare grenser mellom Kongens familie og kommersiell åndemaning. Og kvakksalveri, avsluttet Andersen.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

LES OGSÅ: Slo opp 24 timer før bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer