Meghan Markle og prins Harry:

- Vil at prins William skal følge henne til alters

Kongefamilien har tydelige ønsker om hvordan den store dagen skal foregå.

VIKTIG OPPGAVE: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg om to måneder. Nå kan det virke som at prins William får et ærefullt oppdrag i bryllupet. Foto: NTB scanpix
VIKTIG OPPGAVE: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg om to måneder. Nå kan det virke som at prins William får et ærefullt oppdrag i bryllupet. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): 19. mai går årets største kongelige bryllup av stabelen, når prins Harry (33) endelig får sin Meghan Markle (36).

Det er stor nysgjerrighet rundt bryllupet, og slottet har sluppet noen detaljer om hvordan den store dagen blir.

Ifølge flere kilder er det imidlertid flere ting som ennå er uklart, blant annet hvem som skal følge Meghan til alters.

«Suits»-stjernen vil aller helst at moren, Doria Radlan, skal følge henne, men ønsket skal ikke ha blitt godt mottatt.

Det er nemlig ikke vanlig at en kvinne følger bruden opp kirkegulvet, og den britiske kongefamilien er svært tradisjonelle. De skal derfor ha foreslått at prins Harrys storebror, prins William (35), kan gjøre det.

- Kongefamilien synes at William er det naturlige valget, sier en kilde til Daily Star.

Saken fortsetter nedenfor.

NÆRT FORHOLD: Prins Harry og Meghan Markle har et nært forhold til hertuginne Kate og prins William. Foto: NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Prins Harry og Meghan Markle har et nært forhold til hertuginne Kate og prins William. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vil komme i bryllupet

Det har tidligere blitt spekulert rundt hvordan forhold Meghan har til sin far, Thomas Markle.

Ifølge Business Insider flyttet Thomas Markle til den meksikanske delstaten Baja California i 2011, hvor han lever et relativt tilbaketrukket liv. Han og Markles mor, Doria Ragland, skilte seg da Meghan bare var seks år gammel.

​Han har vært relativt ordknapp etter at forlovelsen mellom Meghan og prins Harry ble kjent, men en stund etter, tok han bladet fra munnen.

Han avslørte overfor The Daily Mirror at han mer enn gjerne ønsker å delta i datterens bryllup.

- Absolutt. Det hadde vært fantastisk, sa Thomas Markle til avisa.

Ifølge Daily Star er det imidlertid usikkert om han har fått en invitasjon til bryllupet.

Reagerte på kommentar

Det skal ha blitt dårlig stemning mellom Meghan og flere av hennes familiemedlemmer etter at prins Harry kom med en uttalelse som ikke falt i smak.

- Hun har gjort en fantastisk jobb. Hun tilpasser seg raskt, og jeg antar at vi er familien hun aldri har hatt, sa prinsen da han gjestet BBCs radioprogram «Today».

Meghans halvsøster, Samantha Grant (52), reagerte spesielt på kommentaren.

- Hun har faktisk en stor familie som alltid var der hos henne og for henne. Vår husstand var veldig normal og da hennes far og Doria skilte seg, gjorde vi alle det slik at hun hadde to hus å gå til. Vi har aldri vært uvenner, hun har bare vært for opptatt, skrev blant annet Grant på Twitter.

- Ville blitt såret

Heller ikke halvbroren Thomas Markle Jr. kjente seg igjen i utsagnet.

- Hun har hatt en veldig god familie rundt seg. Vi knyttet tette bånd, og feiret alltid sammen i julen, på ferier, i bursdager og under høsttakkefester. Selv om vi bodde i forskjellige områder i Los Angeles, var vi alltid sammen, sa han i et intervju med Daily Mail, ifølge Fox News.

Meghans far har holdt seg unna medienes søkelys etter romansen mellom datteren og prins Harry ble kjent. Thomas Markle Jr. tror at faren ble såret av prinsens kommentar.

- Han ville blitt ekstremt såret. Pappa var den tryggeste havnen i alles liv da vi vokste opp, og høytidene var spesielt viktig for ham, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, tror imidlertid ikke at det er noe ondt blod mellom Meghan og faren hennes.

- Meghan og faren har et nært forhold, og de snakkes ofte sammen på telefon. Faren har holdt en svært lav profil, og bare kommet med noen ytterst få kommentarer til pressen. Meghan har nok bedt faren si minst mulig, noe han tydeligvis etterkommer.

- Faren var også den som introduserte Meghan for filmindustrien, etter at han tok henne med på settet hvor han jobbet som kameramann og lyssetter. Han gravde også dypt i lommene og betalte skolepenger på en privatskole for at Meghan skulle få en god utdannelse. Jeg tror Meghan er utrolig glad i faren, har han tidligere uttalt.

LES OGSÅ: Skandale-butleren har tjent millioner på