Dronning Elizabeth:

Vil at Camilla skal bli kalt «dronning»

Dronning Elizabeth håper at hertuginne Camilla får bære dronningtittelen.

DRONNING: Det vært store forventinger knyttet til hvilken tittelen hertuginne Camilla får når ektemannen tar over tronen. Foto: AP / Alastair Grant / NTB
DRONNING: Det vært store forventinger knyttet til hvilken tittelen hertuginne Camilla får når ektemannen tar over tronen. Foto: AP / Alastair Grant / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (95) har sittet på tronen helt siden 1952, og ble kronet bare 25 år gammel. Det er nå hele 70 år siden den spesielle kroningsdagen, og hun er dermed verdens lengst regjerende monark.

Den neste britiske monarken i rekken til å ta over tronen, er prins Charles (73), som nå har ventet i en årrekke på å ta over etter sin mor.

Siden 2005 har prins Charles levd lykkelig sammen med hertuginne Camilla (74), og det har lenge vært knyttet store forventninger til hvilken tittel hertuginnen kommer til å få den dagen ektemannen inntar den britiske tronen.

Nå har selveste dronningen kommet med sin mening om Camillas tittel.

Ønsker henne som dronning

Ifølge Reuters sa dronning Elizabeth på lørdag at hun ønsker at Camilla skal bli stilt med dronninggemal når prins Charles tar over som konge.

I en melding som markerte 70-årsjubileet for dronningens regjeringstid, sa dronningen at det var hennes oppriktige ønske at Camilla skulle ha denne tittelen.

«Jeg vil gjerne uttrykke min takk til dere alle for deres støtte. Jeg er evig takknemlig for, og ydmyk over, lojaliteten og hengivenheten som dere fortsetter å gi meg», sto det videre i meldingen fra dronningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.