Sarah Ferguson:

- Vil alltid stå ved hans side

Avslører løfte.

LØFTE: Sarah Ferguson lovet avdøde dronning Elizabeth å ta vare på prins Andrew. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
LØFTE: Sarah Ferguson lovet avdøde dronning Elizabeth å ta vare på prins Andrew. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

Prins Andrew (63) har de siste årene vært i hardt vær. Han ble tilknyttet den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein, og ble etter hvert anklaget for å ha forgrepet seg på Virginia Giuffre da hun var bare 17 år gammel.

Andrew skal ha møtt Giuffre gjennom Epstein. Prinsen har hele tiden avvist anklagene, og hevdet på et tidspunkt at han aldri hadde truffet Giuffre - til tross for at det fantes et bilde av de to sammen. Prinsen og kvinnen inngikk til slutt et forlik.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, uttalte prins Andrew i et intervju at han ikke skjønte hvordan han hadde fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger festet. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sa det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Stormen har gjort sitt for å svekke prinsens posisjon som kongelig. Populariteten hans har dalt, og ryktene har i lang tid hintet til isfront mellom ham og broren kong Charles (73).

Det er likevel to som sto fjellstøtt ved prins Andrew side - hans avdøde mor dronning Elizabeth og ekskona Sarah Ferguson (63).

Et løfte

I et ferskt intervju med den britiske storavisen The Telegraph avslører Ferguson at dronning Elizabeth var svært lettet over at førstnevnte stilte opp for prins Andrew. 63-åringen hevder at eksmannens sexskandale førte henne og dronning nærmere hverandre.

HARRY-HÅP: Svaret til kong Charles har ført til ytterligere spekulasjoner om forholdet mellom far og sønn. Video: Twitter. Vis mer

På spørsmål om dronningen følte seg trygg på at Ferguson ville være der for prinsen, selv etter hennes bortgang, svarer Ferguson bekreftende.

Det hadde hun lovet dronning Elizabeth.

- Det visste hun. Jeg vil alltid være der. Alltid. Fordi jeg elsker henne.

- Den stakkars sønnen hennes

Ferguson sier videre at hun alltid vil være takknemlig for den tiden hun tilbrakte med dronningen, og opplever at hun var mer som en mor for henne enn det hennes faktisk mor har vært.

- I løpet av de tre siste årene har den stakkars sønnen hennes gått gjennom en turbulent tid, og jeg tror dronningen var lettet over at jeg kunne hjelpe henne med ham, uttaler Ferguson.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Prins Andrews ekskone innrømmer også at det har vært vanskelig, til tross for at hun og familien hele tiden har stått sammen i stormen. Støtten hennes har da vært nettopp dronning Elizabeth.

Hun innrømmer at det er vondt ikke lenger å ha den muligheten.

LES OGSÅ: - Derfor ble de kastet ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer