Prins Charles:

- Vil aldri tilgi ham

Dronning Elizabeth skal være skuffet over måten sønnen håndterer den betente familiesituasjonen på.

FAMILIEFEIDE: Forholdet mellom prins William, prins Harry, hertuginne Meghan og prins Charles har forandret seg drastisk etter det mye omtalte Oprah-intervjuet. Her er de fire samlet i London våren 2019. Foto: Richard Pohle / POOL / AFP/NTB
FAMILIEFEIDE: Forholdet mellom prins William, prins Harry, hertuginne Meghan og prins Charles har forandret seg drastisk etter det mye omtalte Oprah-intervjuet. Her er de fire samlet i London våren 2019. Foto: Richard Pohle / POOL / AFP/NTB Vis mer
Publisert

For to måneder siden stilte prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) opp i et flere timer langt intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67).

Her delte ekteparet en rekke oppsiktsvekkende historier om forholdet til den britiske kongefamilien.

Hardt ut

Det kom blant annet frem at Meghan på et tidspunkt ikke ønsket å leve lenger, samt påstander om rasisme fra et medlem av kongefamilien og manglende støtte fra det britiske kongehuset i en vanskelig tid.

Noen døgn etter at intervjuet hadde gått på lufta, så det britiske kongehuset seg nødt til å avkrefte rasisme-anklagene.

«Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende», het det i uttalelsen som var signert dronning Elizabeth (95).

Kongehuset skrev også at Harry, Meghan og Archie alltid vil være elskede medlemmer av kongefamilien.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Prins Harry gikk også hardt ut mot sin egen familie, som han mener ikke var villig til å hjelpe dem med å håndtere det enorme medietrykket de opplevde hjemme i Storbritannia.

Han anklaget faren, prins Charles (72), for å slutte å svare ham på telefonen etter at de forlot hjemlandet til fordel for USA. 36-åringen sa rett ut at han følte seg sviktet av sin egen far.

- Samtidig vil jeg alltid elske ham, men det er mye smerte som har funnet sted, og det vil fortsatt være en av mine største prioriteringer å prøve å bedre forholdet, uttalte han i mars.

«Dronningen stolt av William»

Til tross for at prins Harry møtte både storebroren og faren i begravelsen til prins Philip 17. april, så skal forholdet mellom dem fremdeles være svært kjølig. Det er spesielt Charles som har vanskelig for å svelge yngstesønnens uttalelser i det mye omtalte intervjuet.

- Slik ting går nå, er det mulig Charles aldri vil tilgi Harry, forteller en kilde nær kongefamilien til US Weekly, og fortsetter:

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Dette er ikke noe Elizabeth setter pris på. Hun føler at han setter stoltheten sin over monarkiets beste interesser. Hun har nok å håndtere på egen hånd etter dødsfallet til ektemannen. Dette dramaet kan hun klare seg uten.

Kilden hevder videre at Charles er «mer sta» enn sønnen William som hadde en samtale med Harry etter begravelsen til bestefaren.

- De er definitivt ikke kommet til det punktet der de snakker regelmessig, men William ønsker «å være den større personen» i denne saken ved å sette presedens, forklarer kilden og fortsetter:

- Han tror at for å kunne reparere skaden etter Harrys intervju, så er den beste måten å takle det på ved å holde en god tone med broren i stedet for å helle bensin på bålet og kjempe tilbake mot ham.

Dette skal dronningen sette stor pris på.

- Elizabeth er stolt av Williams måte å håndtere situasjonen på, i motsetning til Charles som fremdeles ikke har tilgitt Harry for å ha svertet navnet hans.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins philip Vis mer

Mens Harry altså fikk snakket med storebroren under besøket i hjemlandet sist måned, så skal han ikke ha hatt noen meningsfull samtale med sin far.

- Dessverre så klarte ikke Harry og Charles å løse problemene da Harry kom til Storbritannia. De snakket minimalt med hverandre, fortalte en kilde til US Weekly i april, og la til:

- Det er definitivt fortsatt en stor kløft mellom dem.

LES OGSÅ: Sier prins Harry angrer: - Han var flau

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer