Kronprinsesse Victoria

Victorias ukjente sorg

Svenskene spør seg hva som har skjedd med kronprinsesse Victoria den siste tiden, og mener klærne taler for seg.

NEDTONET: Kronprinsesse Victorias valg av klær på nyåret har vakt oppsikt i Sverige, som her under Sverigemiddagen. Foto: SPA / dana press/NTB
NEDTONET: Kronprinsesse Victorias valg av klær på nyåret har vakt oppsikt i Sverige, som her under Sverigemiddagen. Foto: SPA / dana press/NTB Vis mer
Publisert

Kronprinsesse Victoria (45) hylles ofte for sin stilsikre garderobe. Men denne gangen er det ikke først og fremst de elegante antrekkene som vekker oppsikt. Men derimot stilforvandlingen!

«Hun smiler sitt fine smil som vanlig. Men har skjedd med kronprinsesse Victoria - og hennes nøye planlagte garderobe?» skriver Svensk Damtidning.

NY STIL: Victoria kler seg vanligvis fargerikt, men i januar har hun stort sett gått for antrekk i sort, hvitt og grått. Foto: SPA / dana press/NTB
NY STIL: Victoria kler seg vanligvis fargerikt, men i januar har hun stort sett gått for antrekk i sort, hvitt og grått. Foto: SPA / dana press/NTB Vis mer

Nettstedet, som følger de kongelige tett, har bitt seg merke i at den svenske kronprinsessen klesstil rett og slett har endret seg bemerkelsesverdig i det nye året.

Mens hun vanligvis velger fargesprakende dresser og blomstrete kjoler, har hun de siste ukene gått for en langt mer nedtonet stil.

Ifølge nettstedet har hun de siste tre ukene bare vist seg i svart og grått. De mener det hele tyder på en total forvandling, og at det ligger en helt spesiell tanke bak de mange nedtonede antrekkene.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Sorgens farge

Ofte kler man seg slik man føler seg, og svenskene mener kronprinsessen nå sender ut et helt annet budskap med klærne sine enn hun pleier å gjøre.

«Handler det om en ukjent sorg? Eller er dette en måte å hedre døde Tino - kongefamiliens kjære slektning kong Konstantin?», skriver nettstedet.

Ekskong Konstantin av Hellas døde 10. januar, og mange kongelige var i Athen for å ta et siste farvel i begravelsen. Deriblant kronprins Haakon (49), kronprinsesse Mette-Marit (49) og prinsesse Märtha Louise (51).

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Fra Sverige kom kongeparet, samt prinsesse Christina (79). Kronprinsessen var med andre ord ikke til stede, og det er kanskje ikke sannsynlig at den nye kleskoden bare handler om ekskongens død?

«Kanskje er det en blanding: En måte å vise respekt for en kongelig som har gått ut av tiden. Samtidig som kronprinsesse Victoria også utrykker noe annet - ukjent hva», skriver Svensk Damtidning.

Hylles i Norge

Det finnes med andre ord ingen forklaring på Victorias plutselige stilskifte, som virkelig er iøynefallende.

Men så er det vel slik at mange kler seg litt etter årstidene. Januar er ofte litt mørk og grå, men etter hvert som våren kommer nærmere, blir fargene på klærne også sterkere.

SORT ELEGANSE: Her ser vi enda et av Victorias mange sorte antrekk den siste måneden. Foto: SPA / dana press/NTB
SORT ELEGANSE: Her ser vi enda et av Victorias mange sorte antrekk den siste måneden. Foto: SPA / dana press/NTB Vis mer

Kronprinsessens eleganse er uansett den samme som alltid. En eleganse motepolitiet her til lands også har lagt merke til.

Den svenske kronprinsessen havnet nemlig på en syvende plass i Jan Thomas' kåring av de ti best kledde kongelige i 2022 i Se og Hør.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

«Det er ingen tvil om at Victoria er fantastisk », skrev han blant annet. Han mente dog at hun kan være litt forutsigbar, men at hun imponerte stort i en spektakulær kjole med stort skjørt og gjennomsiktig overdel.

Om Victoria har fått med seg kåringen vites ikke, men hun hentet i hvert fall frem igjen den omtalte kjolen nå nylig til Sverigemiddagen!

LES OGSÅ: Får kritikk: - Et hardt slag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer