Victoria tilbake på skolebenken

Mammapermisjonen er over. Nå skal kronprinsessen begynne å studere.

BLIR HJEMME: Prins Daniel skal passe Estelle mens mamma Victoria studerer. Foto: Kate Gabor, Kungahuset.se/ Stella Pictures
BLIR HJEMME: Prins Daniel skal passe Estelle mens mamma Victoria studerer. Foto: Kate Gabor, Kungahuset.se/ Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Victoria skal studere polarmiljøer ved universitet i Stockholm.
Victoria har i mange år vært interessert i klimautfordringene den globale oppvarmingen har ført til i polare områder.

- Hun er veldig interessert i dette og nå skal hun realisere ønsket om å videreutdanne seg, sier informasjonssjef ved slottet, Bertil Ternet, ifølge avisa Expressen.

Kronprinsessen får i Sverige mye skryt fordi hun representere kongehuset mye og har mange arbeidsoppdrag. I tillegg fyller naturligvis hverdagen med Victorias viktigste jobb: Som mamma til prinsesse Estelle. Ternert tror ikke kronprinsessen blir stresset av å studere i tillegg til sine mange andre oppgaver.

- Hun er vant til å håndtere mange oppdrag samtidig, så det tror jeg ikke blir et problem, sier informasjonssjefen.

Victoria skal studere på kveldstid - og studiene gir 7,5 studiepoeng.

Gjør som fyrst Albert.

Kronprinsessen er ikke den eneste kongelige som engasjerer seg i de arktiske miljøene.

I mars i fjor deltok fyrst Albert av Monaco på en stor miljøkonferanse i Kautokeino - og fortalte Se og Hør om sin interesse for utfordringene de polare områdene står ovenfor.

– For hundre år siden utforsket Fyrst Albert den første de arktiske polarmiljøene. Jeg ble inspirert om hvor viktig livet i de arktiske områdene er for menneskehetens eksistens, fortalte fyrst Albert Se og Hør.

LES OGSÅ: Her er prins Carl Philips vitnemål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer