Victoria slår knock-out på Mette-Marit

Den svenske kronprinsessen har blitt en stor hit blant småbarnsforeldre.

VENNINNER: Mette-Marit og Victoria har blitt svært gode venninner gjennom årenes løp. Foto: Stella Pictures
VENNINNER: Mette-Marit og Victoria har blitt svært gode venninner gjennom årenes løp. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kronprinsesse Victoria (34) er så populær, at svenske foreldre i hopetall ønsker å gi sine nyfødte jenter det kongelig navnet. Ifølge den svenske navneeksperten Emilia Aldrin er årsaken til at navnet har fått oppsving, det storslagne kronprinsessebryllupet og Victorias graviditet.

- Kongelige navn får ofte oppsving etter store hendelser i kongefamilien, sier hun til Aftonbladet.

Navnet Victoria økte også i popularitet i 1977, da kronprinsessen ble født - og døpt.

Det store spørsmålet nå er hvilket navn Victoria og hennes prins Daniel (38) velger til sitt barn som er ventet i Mars. Mye tyder på at et nytt kongelig navn vil klatre mot navnetoppen de neste årene.

I Norge har vi også tradisjon for å velge som de kongelige, ifølge navneekspert hos Statistisk Sentralbyrå, Jørgen Ouren.

- Historisk har det vært dramatiske effekter. Se bare på Harald, Astrid og Ragnhild. Senere finner vi Sonja på navnetoppen, sier han. Problemet i senere år har oppstått hvis navnene er for spesielle, eller uaktuelle, forteller han til Seher.

Navneeksperten utdyper:

- Kronprinsessen kan være så populær hun bare vil, men Mette og Marit er ikke aktuelle navn nå for tiden. Ingrid var allerede på navnetoppen da prinsesse Ingrid Alexandra ble døpt. Da gir det ikke særlig utslag. Sverre og Magnus kunne vært mer aktuelle. Og vi har sett litt utslag, men ikke dramatisk mye, sier han videre.

Men vi velger ikke navn etter kjente personer for enhver pris.

- Kjendiser kan blåse liv i en navnemote hvis det allerede er en glo eller et potensiale der. Noen navn er så dypt i sin bølgedal at intet kan få fyr på det, påstår han.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Naken Tyler fikk J-LO til å skrike   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer