Victoria hylles i Sverige

I dag feirer kronprinsessen bursdag med folkefest på Øland.

HURRA FOR KRONPRINSESSEN: Prins Daniel, dronning Silvia, prinsesse Estelle og kong Carl Gustaf stilte alle opp sammen med Victoria for å ta imot folkets hyllest. Foto: All Over
HURRA FOR KRONPRINSESSEN: Prins Daniel, dronning Silvia, prinsesse Estelle og kong Carl Gustaf stilte alle opp sammen med Victoria for å ta imot folkets hyllest. Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: 14. juli hvert år markeres Victoriadagen i Sverige - fordi det er kronprinsesse Victorias bursdag. I år fyller hun 37 år, og tradisjonen tro møtte hun folket utenfor sommerboligen Solliden på Øland i ettermiddag.

I år var også prinsesse Estelle, prins Daniel og kongeparet på plass utenfor sommerresidensen. En rekke svensker hadde tatt oppstilling utenfor sommerslottet for å få et glimt av kongefamilien.

Tidligere på dagen høljet regnet ned. Etter et opphold i noen timer startet regnet på ny da kongefamilien viste seg utenfor Slottet.

Bursdagsbarnet var kledd i en hvit kjole med en tynn rosa ulljakke utenpå. Estelle var også med, og hun matchet sin mor i blekrosa kjole.

Saken fortsetter under bildet...

KONGELIG SELFIE: Denne jenta var ekstra fornøyd over å få bli tatt bilde av sammen med bursdagsbarnet! Foto: All Over
KONGELIG SELFIE: Denne jenta var ekstra fornøyd over å få bli tatt bilde av sammen med bursdagsbarnet! Foto: All Over Vis mer


Kong Carl Gustaf åpnet seremonien med å holde en tale for datteren – og skøyerprinsen var i storslag.

- Det er veldig hyggelig å se at så mange har tatt seg hit denne dagen, som er veldig spesiell i vår familie, sa kongen.

Etterpå fikk han alle til å trå i et fire ganger hurra før han startet allsangen: «Ja må hon leva».

Kronprinsesse Victoria gikk så fram til mikrofonen og takket alle:

- Jeg takker varmt for en fin sang, og takke for at dere har kommet hit i dette ustadige og nærmest tropiske regnet. Jeg er kjempeglad for at dere er kommet, og jeg kjenner igjen mange ansikter fra tidligere i år. Hjertelig velkommen tilbake, sa Victoria før hun gikk for å møte folket.

Ifølge Expressens hoffekspert Johan T. Lindwall har det aldri tidligere vært så stor interesse for Victoriadagen som i år, mye takket være Sofias første møte.

- Jeg har under mine år aldri sett så mange mennesker her, forteller Johan T. Lindwall, og legger til at Victoria aldri har vært mer populær i Sverige enn hun er nå.

OFFISIELT PORTRETT: Dette portrettet av sin vakre kronprinsesse har det svenske kongehuset lagt ut på nettsidene sine i dag.
 Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se
OFFISIELT PORTRETT: Dette portrettet av sin vakre kronprinsesse har det svenske kongehuset lagt ut på nettsidene sine i dag. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se Vis mer

Saken fortsetter under bildet...

Billettene til arrangementet på Idrettsplassen er utsolgt, og det er rekordmange pressefolk på plass for å forevige de kongelige.

Mange ihuga rojalister hadde også tatt med seg gaver og blomster til kronprinsessen, som personlig gikk rundt og smilte og tok imot gavene og takket innbyggerne på Øland.

I fjor sommer sto kronprinsparets sommerbolig på øya klar, bare et steinkast fra Solliden Slott. Kongeparet har gjort det til en tradisjon å tilbringe sommerukene på Øland, og kronprinsesse Victoria har sammen med søsknene prinsesse Madeleine og prins Carl Philip tilbragt alle sine sommeruker på den lille øya.

Det var derfor naturlig for Victoria å bygge sitt eget sommerhus ved siden av foreldrene. Dermed får familien både litt privatliv, samtidig som de er i nærheten av besteforeldrene.

Saken fortsetter under bildene...

VAR MED I FJOR: Prinsesse Estelle. Foto: All Over
VAR MED I FJOR: Prinsesse Estelle. Foto: All Over Vis mer

OG I FORFJOR: Estelle har blitt vant til oppmerksomheten på mammas store dag. Foto: All Over
OG I FORFJOR: Estelle har blitt vant til oppmerksomheten på mammas store dag. Foto: All Over Vis merSenere mandag kveld feires Victoria med en stor folkefest. En rekke svenske artister vil stå på scenen for å hylle kronprinsessen, blant annet Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöv, Lill Lindfors og Alcazar. Konferansier for kvelden er Mark Levengood, mannen til Jonas Gardell.

I år vil for første gang Carl Philips forlovede Sofia Hellqvist være på plass. Sofia har de siste årene feriert på Øland, men hun har aldri kommet sammen med kongefamilien til den offisielle feiringen på Victoriadagen. Det er derfor ventet storinnrykk av journalister og fotografer fra hele verden for å forevige Sofiaspå hennes aller første offisielle oppdrag sammen med resten av den svenske kongefamilien.

Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill er også på øya sammen med lille Leonore, som storkoser seg på Solliden sammen med søskenbarnet prinsesse Estelle.

De to minste prinsessene er imidlertid ikke ventet til det store utendørearrangementet senere i kveld.

LES OGSÅ: Sjekk de kongelige selfiene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer