- Victoria bestemmer prinsens lønn

Derfor bør Daniel Westling være ekstra snill mot sin kommende kone.

KAN TJENE PENGER: - Han har lov til å ha en inntekt, men det er selvfølgelig viktig hva som er kilden til inntekten hans, sier hoffauditør og advokatAxel Calissendorff. Foto: Stella Pictures
KAN TJENE PENGER: - Han har lov til å ha en inntekt, men det er selvfølgelig viktig hva som er kilden til inntekten hans, sier hoffauditør og advokatAxel Calissendorff. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Prinsessen får han. Men halve kongeriket blir det nok ikke noe av når Daniel Westling på lørdag sier ja til Victoria. I fremtiden blir det nemlig kronprinsessen som kommer til å bestemme akkurat hvor mye lommepenger han har å rutte med.
 
Som prins av Sverige får ikke Daniel sitt eget budsjett. Han må heller ta til takke med at hans kone må dele sin apanasje med ham, skriver svenske Expressen.
 
Westling har vært vant til en månedlig inntekt på cirka 40.000 kroner, men dett er slutt nå. 4. juni sa han farvel til sin siste bestyrelsespost, og i dag er han på papiret arbeidsløs.

Formelt sett er det ingen som forhindrer ham i å ta seg en jobb. Men han kan selvsagt ikke gjøre hva som helst.

- Han har lov til å ha en inntekt, men det er selvfølgelig viktig hva som er kilden til inntekten hans, sier kongeekspert og advokat Axel Calissendorff til avisen.
 
Det anslås at den svenske kongen hvert år får mellom 110 og 125 millioner svenske kroner. Halvparten av pengene går til driften av de kongelige slott, mens resten fordeles mellom kongefamiliens medlemmer.

Akkurat hvor mye Victoria og hennes kommende mann får, det vet bare kongen...

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Kongefamilien trosser kritikerne