Hertuginne Meghan:

- Vi var så bekymret

Meghans skolevenninne var nervøs for hvordan pressen skulle behandle henne etter bryllupet i 2018.

HVIT BRUD: Hele verdens øyne var rettet mot Windsor da prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg i mai 2018. Foto: Aaron Chown / AFP / NTB
HVIT BRUD: Hele verdens øyne var rettet mot Windsor da prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg i mai 2018. Foto: Aaron Chown / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) har ikke akkurat gått stille i dørene siden de giftet seg på storslagent vis i Windsor i mai 2018.

I det omstridte CBS-intervjuet med Oprah Winfrey (67) ble det tydelig at Meghan Markle fra Hollywood ikke var forberedt på hvordan det kongelige livet i Storbritannia ville bli.

Særlig pekte 39-åringen på pressen, som hun anklaget for å være rasistisk og så å si drive en svertekampanje mot henne. Meghan har blitt hyppig omtalt i britisk tabloidpresse siden hun først ble kjent som prins Harrys kjæreste, og det er mange som skal ha vært bekymret for hvordan hun ville bli tatt imot av journalistenes skarpe penner.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Blant dem finner vi hertuginnens venninne fra high school, Simone Burns Dilley. Hun hadde blandede følelser i tiden før det kongelige bryllupet, særlig overfor mediene.

- Vi var spente på hennes vegne, men samtidig var jeg bekymret. Hun var skilt, hun er halvt svart. Jeg tenkte: «herregud». De kommer til å være så slemme mot henne, forteller hun til E! Online.

Fryktet det verste

Hertugparet har hele veien slått ned på pressens behandling av Meghan, blant annet gjennom en serie søksmål mot ulike aviser i Storbritannia - der de har vunnet frem i flere saker.

Allerede før Meghan ble et medlem av den britiske kongefamilien, var prins Harry ute og tok opp rasismen og hatet kjæresten opplevde på nett og ellers i offentligheten.

FORLOVELSE: Harry og Meghan kunngjorde forlovelsen i november 2017. Samtidig kastet pressen seg etter den kommende hertuginnen. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB
FORLOVELSE: Harry og Meghan kunngjorde forlovelsen i november 2017. Samtidig kastet pressen seg etter den kommende hertuginnen. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Vis mer

Kritikken av pressen nådde likevel sitt klimaks under intervjuet med Oprah Winfrey, der prinsen satt det i sammenheng med moren, prinsesse Dianas tragiske bortgang i 1997. Hun døde som kjent i en bilulykke i Paris - med paparazzifotografene på slep.

- Min største bekymring var at historien skulle gjenta seg, sa Harry i intervjuet, og fortsatte:

- Jeg er virkelig lettet og lykkelig over å sitte her og snakke med deg med kona mi ved min side. For jeg kan ikke forestille meg hvordan det må ha vært for henne (Diana, journ.anm.) å gå gjennom denne prosessen alene for mange år siden. Det har vært utrolig tøft for oss begge, men i det minste har vi hatt hverandre.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

I intervjuet påsto Meghan og Harry også at det finnes rasisme i egne, kongelige rekker. De hevdet blant annet at et familiemedlem skal ha vist bekymring for hva slags hudfarge sønnen Archie (1) ville få ved fødselen.

Dronning Elizabeth (94) har sagt at kongehuset tar saken på det største alvor, og nylig ble det kjent at hoffet overveier å ansette en egen person som skal jobbe med mangfoldsspørsmål.

Bryllupsbløff

I Winfrey-intervjuet hevdet også hertuginne Meghan at hun og Harry giftet seg i en privat seremoni allerede tre dager før det offisielle bryllupet i Windsor i mai 2018.

En rekke britiske prester reagerte sterkt på uttalelsen, og flere sådde tvil ved om det faktisk hadde skjedd. Nylig innrømmet imidlertid hertugparet at det hele var juks.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

En talsperson for hertugparet bekreftet at det hemmelige bryllupet aldri fant sted. Talspersonen uttalte nemlig at «paret utvekslet personlige løfter noen dager før deres offisielle/lovlige bryllup 19. mai».

En slik utveksling av personlige løfter, i en bakgård, utgjør ifølge Page Six og Daily Beast ikke et lovlig ekteskap.

Den engelske kirke har regler som sier at det må være minst to vitner til stede ved et bryllup, og at offentligheten må ha ubegrenset tilgang til seremonien slik at innsigelser kan legges inn, ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: - Tar grep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer