Oslo-skytingen:

- Vi må følge bedre med

Durek Verrett med ny melding etter masseskytingen.

STØTTE: Durek Verrett, prinsesse Märtha Louises forlovede, kommer med støtte til Norge etter masseskyting i Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (50) sin forlovede, Durek Verrett (47) viser sin støtte til LGBTQ+-samfunnet etter skytingen i Oslo natt til lørdag.

Angrepet var rett ved London pub, som er et kjent samlingssted for homofile, og der gata og utestedene var fulle av folk som feiret Pride.

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for terror etter masseskytingen.

- Da jeg hørte om det så viste vi ikke om handlingen hadde opphav i hat eller om det var terror, men det hørtes ut som gjerningsmannen var psykotisk. Det betyr at vi må følge bedre med, bruke mer midler og fokusere mer på mental helse, og finne måter å hjelpe folk på så ikke dette skjer med dem eller at det kommer til det punktet at det skjer med dem, sier Verrett i en til Se og Hør.

PREGET: Tormod Bakke Johnsen forteller at han passerte gjerningsmannen da han dro opp våpnene og begynte å skyte mot puben Per på hjørnet. Reportere: Ulf André Andersen & Stig Justad. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han avslutter med å sende kjærlighet til alle ofre og pårørende.

47-åringen delte også en video på Instagram lørdag for å snakke med sine følgere om hva som hadde skjedd i Oslo.

Verrett framstår som tydelig og bestemt idet han framfører sitt budskap til følgerne. I videoen omtaler han Oslo-skytingen som hatkriminalitet, men sier videre:

- Selv om det ikke er hatkriminalitet eller et terrorangrep, betyr det ikke noe. Det er ikke plass for slik oppførsel på vår planet. Likevel ser vi det skjedde i dag, fordi folk har ikke kommet dit at de aksepterer seg selv og aksepterer andre mennesker.

TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit klart ikke å holde tårene tilbake under nedleggelse av blomster ved åstedet for masseskytingen i Oslo sentrum. Video: Dagbladet TV/NRK Vis mer

- Jeg står med dere

Han fortsetter videre med å si at vi som samfunn har en vei å gå.

- Den eneste måten vi kan gå, er opp. Vi må være sterke og stolte over hvem vi er. Jeg står med dere, fordi jeg er en av dere. Jeg er en biseksuell mann som elsker dere, og jeg vil at dere skal vite at jeg er så lei meg for handlingene og forbrytelsene som har skjedd mot deres nære og kjære, sier Verrett.

Under Instagram-videoen skriver han blant annet:

«Tenn et lys for alle i LGBTQ+-samfunnet som ble drept og skadet under skytingen i Norge. Vi må fortsette å stå for uttrykk og aksept på vår planet. Vi må lære å gi plass til alle guds kreasjoner om vi forstår det eller ikke».

TUNGT: Artist Sondre Justad måtte stoppe opp et øyeblikk da han framførte en av sine låter i Oslo domkirke. Video: NRK. Vis mer

Durek Verrett avslutter meldingen med å uttrykke sin kjærlighet til det norske folk:

«Jeg elsker dere i Norge. Jeg elsker alle mennesker».

Märtha Louise har også tatt til Instagram for å dele sine tanker om hendelsen.

«Jeg kjenner på så mye akkurat nå. Jeg kjenner på sinne, frustrasjon og apati i tillegg til en stor kamplyst. Til vanlig sier jeg vi skal elske alle, uansett. Men hvordan kan vi elske noen som skader oss så mye? Som ødelegger 50-årsjubileet for homofiles rettigheter til å elske? Som ødelegger for livsutfoldelse og inkludering? Jeg kjenner jeg ikke har så mange svar på hvordan vi elsker. Og kanskje er det ok», innleder hun innlegget.

Liker både kvinner og menn

Etter at forholdet med prinsessen ble kjent, har det kommet fram at den selvutnevnte sjamanen tidligere har vært i et forhold med en mann.

Verrett fant kjærligheten med massøren Hank Greenberg fra Los Angeles tilbake i 2007 - og var i et forhold med ham frem til 2015.

MASSESKYTING: VGTV-profil Morten Hegseth om hendelsen utenfor utesteder i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

I et intervju med Dagbladet Magasinet i mai, la ikke Durek Verrett skjul på at han forelsker seg i både kvinner og menn.

- Tiltrekkes jeg av menn? Ja. Tiltrekkes jeg av kvinner? Ja, men det er basert på kjærlighet. Det er maskulinitet og femininitet i både kvinner og menn, og jeg står for kjærlighet uavhengig av kjønn, sa han i intervjuet.

Verrett mener at hans nye kjæreste har maskuline og feminine sider ved seg. Det gjør henne vanskelig å plassere i en boks, noe han setter veldig pris på. Det er nemlig akkurat det samme han føler om seg selv.

LES OGSÅ: Oslo-skytingen: - Skammer meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer