Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Vi har ikke råd

Ny rettsdokumenter viser til en e-post prins Harry sendte til avdøde dronning Elizabeth.

SKAL I RETTEN: Prins Harry står overfor en rettssak mot Associated Newspapers Ltd. Foto: Splash News / NTB
SKAL I RETTEN: Prins Harry står overfor en rettssak mot Associated Newspapers Ltd. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

I 2020 annonserte prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) at de skulle trekke seg helt tilbake fra kongelige plikter og flytte permanent til USA. Som følge av dette ble ikke lenger prinsens sikkerhet betalt av kongehuset eller britiske myndigheter.

I mai skal prinsen møte Associated Newspapers Ltd. (ANL) i retten, forlaget til avisen Mail on Sunday. 38-åringen saksøkte avisen etter at de publiserte en artikkel som hevdet at prinsen prøvde å legge lokk på en juridisk utfordring han hadde med britiske myndigheter - de skal angivelig ha nektet ham å betale for sine egne sikkerhetsvakter.

Prins Harry og hertuginne Meghan skal ha kontaktet sine advokater etter å ha sett den nyeste episoden av den animerte komiserien South Park. Vis mer

Prinsen saksøker for ærekrenkelse da han mener innholdet i den nevnte artikkelen ikke stemmer. Det er med andre ord snakk om et injuriesøksmål.

Ny informasjon

Ifølge rettsdokumenter den britiske storavisen Independent har fått innsyn i skal prinsen ha sendt en e-post til dronning Elizabeths sekretær i 2020.

- Vi har ikke råd til å betale for egen sikkerhet før vi kan tjene egne penger, skrev prins Harry.

E-posten har blitt sendt inn som bevis for styrke hans sak.

ANL på sin side mener at de har sitt på det rene. De hevder at artikkelen deres ga uttrykk for en «ærlig mening» og ikke har skadet prinsens rykte.

HARRY-HÅP: Svaret til kong Charles har ført til ytterligere spekulasjoner om forholdet mellom far og sønn. Video: Twitter. Vis mer

Uenige

38-åringens hovedadvokat har bedt dommer i saken, Matthew Nickin, om å enten stryke forlagets forsvar eller å avsi en kortfattet dom, som ville være en kjennelse i prinsens favør - da uten å ta saken til retten.

Under samme høring ble det kjent at prins Harry og familien ikke føler det er trygt å komme til Storbritannia på grunn av den manglende sikkerheten.

- Prinsen har tidligere tilbudt å personlig betale for politisikkerhet for seg selv og familien i januar 2020 på Sandringham. Det tilbudet ble avslått. Han er fremdeles villig til å dekke sikkerhetskostnadene slik at det ikke påvirker britiske skattebetalere.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer