- Vi har hvert vårt bad

En spøkefull kong Carl Gustaf avslørte hemmeligheten bak sitt lange ekteskap.

VARMT BLIKK: Kong Carl Gustaf ser kjærlig bort på sin kone gjennom snart 40 år. Til tross for alle skandalene, er følelsene tydeligvis fortsatt sterke dem i mellom. Foto: All Over Press
VARMT BLIKK: Kong Carl Gustaf ser kjærlig bort på sin kone gjennom snart 40 år. Til tross for alle skandalene, er følelsene tydeligvis fortsatt sterke dem i mellom. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Neste sommer har kong Carl Gustaf og hans Silvia vært gift i 40 år. Fire tiår som slett ikke bare har vært en dans på roser. Hvem husker ikke alle skandalene svenskekongen har vært innblandet i?

Her får du høydepunktene av hans skandaler og tabber gjennom 40 år!

JA! Sveriges kong Carl Gustaf fikk sin Silvia 19. juli 1976.  Foto: All Over Press
JA! Sveriges kong Carl Gustaf fikk sin Silvia 19. juli 1976. Foto: All Over Press Vis mer

Likevel har tyskfødte Silvia valgt å stå ved sin manns side, og kjærligheten dem i mellom er åpenbart sterkt. Selv mener svenskekongen det er et svar på hvordan de har greid å holde sammen så lenge:

- Jeg bruker spøkefullt å si, gudskjelov for at vi bor så stort. På Drottningholms slott er vi så priviligerte som kan ha hvert vårt bad. Da sliter man ikke så mye på hverandre, sier han ifølge Expressen.

Uttalelsen kom under et møte med finsk presse i forbindelse med kongeparets statsbesøk dit i mars. Dronning Silvia sto dermed ved sin manns side, og lo godt da han svarte som han gjorde. Selv la hun til at det handler om langt mer:

- At man er bestevenner og kjenner hverandre godt. Og respekterer hverandre.

GJORDE SOM FORELDRENE: Det var en vakker symbolikk i at kronprinsesse Victoria valgte å gifte seg på samme dato som sine egne foreldre.  Foto: All Over Press
GJORDE SOM FORELDRENE: Det var en vakker symbolikk i at kronprinsesse Victoria valgte å gifte seg på samme dato som sine egne foreldre. Foto: All Over Press Vis mer

Hun snakket også om at det er uvirkelig at det snart er gått 40 år siden hun sto hvit brud i Slottskyrkan i Stockholm 19. juni 1976. Samme dato som datteren Victoria giftet seg på - bare 34 år etter.

- Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått. For meg føles det ikke som 40 år. Fire tiår høres ut som veldig lang tid, men samtidig føles det som om det var i går, sier dronningen.

Tiden går fort i godt selskap som det så fint heter!

LES OGSÅ Hit reiser de kongelige i vinterferien

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer