- Vi har fortsatt et bra forhold etter skilsmissen

- Det finnes ingen lykkelige skilsmisser, sa dronning Margrethe. Hun tok feil.

TI ÅRS EKTESKAP: Prins Joachim og grevinne Alexandra giftet seg i 1995. Ti år og to barn senere skilte de seg. Foto: All Over Press
TI ÅRS EKTESKAP: Prins Joachim og grevinne Alexandra giftet seg i 1995. Ti år og to barn senere skilte de seg. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I april er det åtte år siden grevinne Alexandra ble skilt fra prins Joachim. Til tross for skilsmissen har de tidligere ektefellene vært gode venner i alle år etter skilsmissen.

Det forteller grevinnen selv i et intervju med danske BilledBladet.

- Vi har hele tiden hatt et fint forhold som alltid har vært ærlig, oppriktig og autentisk. Hver gang vi sees er vi glade for å se hverandre, og vi har alltid kunnet snakke sammen. Siden vi ikke klarte å ha et godt ekteskap, så har vi klart det neste beste, sier Alexandra til BilledBladet.

"Ingen lykkelige skilsmisser".
I biografien ”Margrethe” av forfatteren og journalisten Annelise Bistrup, sa dronningen i 2005 at skilsmissen var tøff for hele kongefamilien.

– Jeg tror ikke at det finnes lykkelige skilsmisser, sier hun i den nye boka. Det har ikke vært lett for noen av oss. Det gjør oss forferdelig vondt, Men jeg ser at de har funnet en ordentlig tone seg imellom. De har gått inn i det med stor ansvarsfølelse, og jeg ser at de i høy grad er sammen om barna.

Etter skilsmissen giftet grevinne Alexandra seg med fotografen Martin Jørgensen – mens Joachim fant lykken med prinsesse Marie. Alexandra forteller til BilledBladet at eks-mannen kommer godt overens med hennes nye mann – og at hun selv setter stor pris på Joachims nye kone.

- Prins Joachim har et fint forhold til Martin, og jeg har et fint forhold til prinsesse Marie.


LES OGSÅ: Prinsessens trener innrømmer doping


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer