- Vi har fått en veldig søt prinsesse

- Hun ligger på sin mamma og ser ut til å ha det veldig bra akkurat nå, sa en rørt prins Daniel.

SE SÅ STOR: - Jeg fattet ikke at det var et bra bilde, men det er selvsagt en klassiker, sa en blid Daniel da han viste fram 51 centimter. Foto: SCANPIX
SE SÅ STOR: - Jeg fattet ikke at det var et bra bilde, men det er selvsagt en klassiker, sa en blid Daniel da han viste fram 51 centimter. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Natt til torsdag kom det melding fra Tidningarnas Telegrambyrå om at kronprinsesse Victoria (34) hadde ankommet fødeavdelingen på Karolinska universitetssjukhusets i Solna.

Hun og prins Daniel kjørte sammen i bil fra hjemmet på Haga slott til sjukehuset, som bare er noen kilometer unna. De ankom sykehuset i 01-tiden torsdag.

6.15-tiden holdt en talsmann for hoffet pressekonferanse, der han kom med en offentliggjøring om at prins Daniel klokka 7 ville komme å tale til pressen "om det han hadde opplevd". Talsmannen ville ikke si mer, men ga klart uttrykk for at det kunne tolkes som man ville. Og tolkningen i svenske medier er entydig: En prins eller prinsesse er født.

Klokka 7 kom også offentliggjøringen fra Prins Daniel, som smilte frsa øre til øre.

- Velkommen hit. Kult med interessen. I dag tidlig klokken 04.36 ble det født en 51 centimeter lang og 3280 gram tung veldig søt prinsesse, sa en stolt prins Daniel til det fremmøtte pressekorpset nøyaktig klokka 7.

- Følelsene mine er “all over the place”. Når jeg gikk fra rummet lå prinsessen på mammas bryst og så ut til å kose seg. Det var vankelig å gå derifra, sa Daniel, som selv klipte navlestrengen.

Fødselslegen sa seinere at alt forløp normalt, og at det var en normal fødsel.

- Jeg vil gjerne takke Lennart Nordström og hele personalet på Karolinska for den fantastiske omsorgen vi har fått. Og jeg jeg vil også passe på å takke alle som i de siste ni månedene på en tydelig måte har delt vår glede. Det har vi virkelig satt pris på, sa prins Daniel.

- Kronprinsessen har det strålende, hun er så lykkelig. Alt har gått veldig bra. Både den lille datteren og kronprinsessen har det veldig bra.

- Var dere nervøse, fikk han spørsmål om.

- Ja, det var ganske nervøst. Det er klart at det er en ny situasjon og noe som hun aldri har vært med på tidligere. Det er alltid forbundet med en viss risiko når man skal forløse et barn, men det har gått veldig bra, sa Daniel.

- Det var spesielt, og veldig fint.

- Navnet blir ikke kjent før i morgen eller i overimorgen, sa prins Daniel.

Les mer om hva som skjer etter fødselen her.

Han fikk også spørsmål om hvordan kongen og dronningen tok nyheten.

- De er veldig glade. Som alle forstår har vi nå et veldig stort behov for å få være bare vår lille familie og nyte denne nye situasjonen for oss. Dere er vel med på det vel, at vi får litt tid til å ta vare på det som har skjedd, sa Daniel.

Deretter fikk han oppfordring om å vise hvor stor barnet var.

- Sa jeg ikke det, sa Daniel.


- Men du må vise det, sa fotografene. 

- Å ja, jeg fattet ikke at det var et bra bilde, men det er selvsagt en klassiker, sa en blid Daniel.

Den nye tronarvingen går inn i tronrekkefølgen foran prins Carl Philip og prinsesse Madeleine, og rett etter sin mor kronprinsesse Victoria. 

Tronarvingen skal vokse opp på Haga slott, i likhet med kongen og hans søstre. Her står barnerommet klart og venter på familiens nye medlem.

- Grattis Victoria! Grattis Sverige! Så er endelig Bernadottenes nye arving her - en liten prinsesse, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til Seoghør.no.

- Og hva skal så den lille prinseessen hete? Det vil den stolte morfar, kong Carl Gustaf faktisk avsløre allerede i morgen. Tradisjonen tro vil prinsessen få hele fire navn - og det har selvsagt vært mange gjetninger allerede.

Oddsekspertene tror navnet blir Kristina eller Märta.Totland har også sine spekulasjoner.

- Selv tror jeg vel at den lille prinsessens hovednavn blir et godt svensk dronningnavn - som Kristina, Lovisa eller Margareta . I tillegg tror jeg kanskje hun får navnet Sibylla etter kong Carl Gustafs mor - og kanskje Lilian etter Victorias kjære 'auntie' , enken etter prins Bertil, som i dag er svært svekket og lever et helt skjermet liv i sitt hjem i Stockholm. Hun blir nok også en av de aller første som får hilse på den lille, sier Totland.

Se bilder av hvordan kronprinsesse Victoria så ut etter sin fødsel her.

Saken oppdateres!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Se og Hørs gave gikk verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer