Donald Trump:

- Vi hadde det for gøy

Donald Trump hevder han fikk dronning Elizabeth til å trekke litt ekstra på smilebåndene under statsbesøket.

MORO: Ifølge Donald Trump hadde han og dronning Elizabeth det svært morsomt sammen under statsbesøket tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
MORO: Ifølge Donald Trump hadde han og dronning Elizabeth det svært morsomt sammen under statsbesøket tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Latteren til dronning Elizabeth (93) har aldri sittet løsere enn den gjorde da USAs president, Donald Trump (72), var på statsbesøk i Storbritannia i begynnelsen av juni. Det hevder i alle fall Trump selv.

Under et nylig telefonintervju med Fox News' «Fox and Friends», gjengitt av CNN, fortalte nemlig presidenten at han og dronninga har et godt forhold, og at de under statsbesøket lo og hadde det gøy.

- Folkene hennes sa at hun ikke har hatt det så gøy på 25 år. Så ble jeg kritisert for det, for de sa at vi hadde det for gøy, sier Trump i intervjuet med kanalen.

Om Trumps påstander stemmer eller ikke, er ikke kjent, da en talsmann for Buckingham Palace ikke ønsker å kommentere saken. At statsbesøket var innholdsrikt, er det imidlertid ikke tvil om.

Saken fortsetter nedenfor.

GODT SELSKAP: Ut fra bildene å dømme, så det ut til at det var god stemning mellom dronning Elizabeth og president Trump. Foto: NTB Scanpix
GODT SELSKAP: Ut fra bildene å dømme, så det ut til at det var god stemning mellom dronning Elizabeth og president Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I løpet av det tre dager lange besøket ble det arrangert både en velkomstseremoni, et teselskap og en storslott bankett på Buckingham Palace i regi av dronninga.

President Trumps kone, Melania Trump (49), var en selvskreven gjest, men også 72-åringens fire voksne barn, Ivanka (37), Eric (35), Donald jr. (41) og Tiffany (25), var med til Storbritannia. Dette har den berømte familien fått kritikk for i ettertid.

Ut mot Trump-barna

Trump-barna fikk kritikk for flere ting under besøket, blant annet for antrekkene sine under banketten på Buckingham Palace. Ivanka Trump fikk også pepper for at hun ikke holdt seg over hjertet da nasjonalsangen ble sunget, og kritikk om bindinger haglet rundt Trumps sønner.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅ BESØK: Tiffany Trump, Lara Trump, Eric Trump, Jared Kushner, Ivanka Trump og Donald Trump jr. var alle til stede på Buckingham Palace under banketten. Foto: Tiffany Trump / Instagram
PÅ BESØK: Tiffany Trump, Lara Trump, Eric Trump, Jared Kushner, Ivanka Trump og Donald Trump jr. var alle til stede på Buckingham Palace under banketten. Foto: Tiffany Trump / Instagram Vis mer

Ifølge Newsweek kritiserte nemlig vaktbikkjeorganisasjonen CREW, som overveier etikk i Washington, at de to fikk være med. Det skyldes at brødrene driver farens firmaer mens han er president. De eier blant annet golfbaner i Skottland.

- Trump er president og sønnene hans, Donald jr. og Eric, driver Trump-organisasjonen, som presidenten fortsatt tjener penger på, sa talsperson Jordan Libowitz den gang, og la til:

- De har en interesse av å tjene penger for faren sin mens de er i Storbritannia.

Saken fortsetter nedenfor.

Twitter-blemme

Basert på Trumps kommentar om dronninga, er det mye som tyder på at han hygget seg under besøket - til tross for at velkomsten fra lufta muligens ikke var av den mest vennlige sorten.

I ettertid har han også valgt å bruke statsbesøket som et eksempel på at han på daglig basis snakker med «utenlandske myndigheter» - da han nylig anklaget ABC News for å spre det han selv omtaler som «fake news».

Det gjorde han i et innlegg på Twitter, der han muligens var litt for rask på tastaturet. Under besøket møtte nemlig Trump dronningas sønn, prins Charles (70), som har tittelen «prinsen av Wales».

Saken fortsetter nedenfor.

BLEMME: Donald Trumps tweet ble ikke helt som planlagt. Det var det flere som la merke til. Foto: NTB Scanpix
BLEMME: Donald Trumps tweet ble ikke helt som planlagt. Det var det flere som la merke til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

70-åringen ble nevnt i presidentens tweet, men en skrivefeil i prinsens tittel førte til en pinlig blemme for presidentens del.

Trump skrev nemlig prinsen av «Whales» istedet for prinsen av Wales. Whales på norsk betyr hvaler.

Dette førte til flere humoristiske innlegg på Twitter, til tross for at Trump var raskt ute med å slette den aktuelle meldingen og erstatte den med en ny, riktig versjon.

LES OGSÅ: - Harry sendte Aniston flere meldinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer