PFU-KLAGE: Tirsdag kom nyheten om at Slottet klager Se og Hør inn for PFU.  Foto: NTB scanpix
PFU-KLAGE: Tirsdag kom nyheten om at Slottet klager Se og Hør inn for PFU. Foto: NTB scanpixVis mer

- Vi forbereder et grundig tilsvar

Ellen Arnstad kommenterer Slottets PFU-klage.

SEOGHØR.NO: Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Slottet klager Se og Hør inn for PFU, for åtte reportasjer kongefamilien mener krenker privatlivets fred.

Den tolv sider lange klagen tar utgangspunkt i Vær varsom-plakatens punkt 4.3, der det slås fast at mediene plikter å ta hensyn til menneskers privatliv.

Sjefsredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, svarer på PFU-klagen på følgende måte:

- Det foreligger nå en klage fra hoffet til PFU som vi skal gå grundig igjennom. Dette er en veldig prinsipiell sak, og vi forbereder et tilsvar til utvalget. Det er ikke satt noen dato for behandlingen av saken, sier Arnstad til Seoghør.no.

Slottet mener flere av Se og Hørs reportasjer fra kongefamiliens private ferier er et overtramp. Klagens gjennomgang starter med reportasjen av kongefamiliens ferie til Korsika i fjor, og avsluttes med kronprinsparets tur til St. Barts tidligere i år.

PFU-klagen kan leses i sin helhet her (ekstern lenke, red. anm.).

PFUs klagefrist er på seks måneder, og flere av Se og Hørs reportasjer var på trykk tidligere enn som så. Hoffet opplyser imidlertid ifølge Journalisten.no at dette er drøftet med sekretariatet på forhånd.  Dato for når klagen skal behandles er ennå ikke fastsatt.