Prinsesse Märtha Louise:

- Vi får ikke være sammen

Prinsessen innrømmer at hun ikke har sett foreldrene sine på flere uker.

IKKE NOE BESØK: I en svensk podkast legger ikke prinsesse Märtha Louise skjul på at det er lenge siden hun har sett foreldrene sine. Foto: Heiko Junge / NTB
IKKE NOE BESØK: I en svensk podkast legger ikke prinsesse Märtha Louise skjul på at det er lenge siden hun har sett foreldrene sine. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Det begynner å nærme seg ett år siden coronaviruset gjorde sitt inntog i landet, og det er helt tydelig at pandemien har begynt å ta på for det norske folk i både hus og hytte.

Barn har strevd med hjemmeskole, voksne har jobbet fra hjemmekontor og de eldre i samfunnet har vært isolert. Sistnevnte aldersgruppe har måttet holde seg borte fra familie og venner, fordi de befinner seg i risikogruppen.

Det inkluderer naturligvis også kongefamilien vår. 4. februar kom nyheten om at kong Harald (83) og dronning Sonja (83) hadde fått sin andre vaksinedose, og at de dermed er ferdig vaksinert.

Det betyr imidlertid ikke at de har fått tilbringe mer tid med familien, skal vi tro prinsesse Märtha Louise (49).

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Får ikke være sammen

På svingende svorsk tar hun denne uken praten med den svenske programlederen og forfatteren Agneta Sjödin (53) i podkasten «Så in i själen» over Zoom.

Avslutningsvis i podkasten får Märtha Louise spørsmål om hva hun skal gjøre fremover, og hvordan den neste tiden i livet ser ut.

På spørsmål fra Sjödin om hun møter foreldrene sine om dagen, røper 49-åringen at hun ikke har sett kongen og dronningen på en god stund.

- Og du møter ikke foreldrene dine?

- De har vi ikke sett på en del uker, nei. Vi får ikke være sammen her i Norge nå, svarer hun.

HESTEINTERESSE: Prinsesse Märtha Louise har vært interessert i hester hele livet. Det har vært en stor trøst for henne i pandemien. Foto: Vidar Ruud / NTB
HESTEINTERESSE: Prinsesse Märtha Louise har vært interessert i hester hele livet. Det har vært en stor trøst for henne i pandemien. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Prinsesse Märtha Louise forteller også at det blant annet er hestene som har reddet henne i denne perioden. Prinsessen er som kjent svært hesteinteressert, og har tidligere konkurrert på høyt nivå i sprangridning.

- Ja, det er jo corona, så her er det lockdown. Akkurat nå er det sånn som dette, å møtes på Zoom. Når det åpner opp håper jeg at jeg er i stallen, det har reddet meg i denne perioden. Hestene er så fine, fortsetter hun.

Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, opplyser til Se og Hør at de ikke kommenterer kongefamiliens private program.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

Ferdig vaksinert

Som nevnt ble det tidligere denne måneden kjent at kongeparet hadde fått sin andre vaksinedose. Den første dosen fikk kongeparet 13. januar.

- Jeg kan opplyse om at deres majesteter kongen og hennes majestet dronningen i dag har blitt vaksinert mot coronaviruset. Kongeparet vil få neste vaksine om tre uker, sa Gj. Gjeruldsen til Se og Hør den gang.

Vaksinen fikk de til tross for at det ikke var deres tur i prioriteringsrekkefølgen på det tidspunktet.

På en pressekonferanse i januar fikk helseminister Bent Høie spørsmål om hvorfor kongeparet var vaksinert.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Regjeringen har tilbudt kongefamilien vaksinering med bakgrunn i deres rolle. Vi er glade for at de takket ja til det tilbudet, at vårt kongepar i dag har fått første vaksinasjonsdosen. Det tror jeg den norske befolkningen har stor forståelse for, og det var også noe regjeringen har tilbudt kongehuset, svarte Høie den gang.

LES OGSÅ: Her er kongen i karantene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer