- Vi er veldig stolte av Marius

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon gledet seg til å feire familiens nybakte 18-åring, da de åpnet friluftslivets år tirsdag.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon var i dag på plass på åpningen av «friluftslivets år» i Tøyenparken.

Der fikk de omvisning sammen med miljøvernminister Tine Sundtoft.

De kongelige gjestene fikk blant annet smake på eksotisk turmat, spikke og lage pinnebrød, og trivdes åpenbart godt ute i det fri.

Se video øverst i artikkelen!

Kronprinsparet hjalp også til med å lære barn å stå på ski i den lille bakken.

FYLLER 18: Tirsdag fyller Marius Borg Høiby 18 år. Her er han avbildet på verdenscup i nordiske grener i Holmenkollen med mamma, kronprinsesse Mette-Marit.  Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FYLLER 18: Tirsdag fyller Marius Borg Høiby 18 år. Her er han avbildet på verdenscup i nordiske grener i Holmenkollen med mamma, kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Men det var ikke bare den folkerike åpningen, som ga kronprinsparet grunn til å feire.

Skal feire i kveld

I dag fyller også Mette-Marit eldste sønn, Marius Borg Høiby, 18 år. Kronprinsfamilien er kjent for å feire bursdager, og trolig stilte hele familien med kake og gaver på sengekanten før de tok turen inn til Oslo.

Kronprinsparet fortalte til Se og Hør at de er veldig stolte av 18-åringen sin, og la ikke skjul på at det senere på dagen skulle feires hjemme på Skaugum.

- Vi er veldig stolte av 18-åringen vår. Vi gleder oss veldig til å feire ham. Det er en stor dag for hele familien.

Kronprinsen er beskytter 

Kronprins Haakon er den høye beskytter for «friluftslivets år 2015», og han foretok derfor den offisielle åpningen.

For å markere året var over 1600 barnehagebarn på plass for å få et glimt av de kongelige, og lære å få en ordentlig smakebit av friluftslivet.

LES OGSÅ:  Nå er Marius 18 år gammel

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer