Avicii er død:

- Vi er naturligvis like sjokkerte som alle andre

Kronprinsesse Victoria om Aviciis bortgang.

I SORG: Kronprinsesse Victoria i sjokk etter Aviciis dødfall. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Kronprinsesse Victoria i sjokk etter Aviciis dødfall. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Sjokknyheten om at en av verdens mest framgangsrike EDM-artister har gått bort, i en alder av bare 28 år, traff verden like før klokka halv åtte fredag forrige uke.

Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, døde mens han var på ferie i Midtøsten.

En rekke stjerner uttrykte kort tid etter at den tragiske nyheten ble kjent sin sorg på sosiale medier, og dagen etter dødsfallet holdt fansen minnestund - med Aviciis musikk, dans, taler og ett minutts stillhet - på Sergels torg i Stockholm.

28-åringen rørte en hel verden med sitt talent og han hadde også en spesiell relasjon med den svenske kongefamilien.

Onsdag kommenterer kronprinsesse Victoria (40) for første gang dødsfallet.

- Vi er naturligvis like sjokkerte som alle andre, forteller hun til Aftonbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

Spilte i bryllupet

Den svenske kronprinsessen Victoria og ektemannen, prins Daniel (44), var store Avicii-fan. I forbindelse med hans to utsolgte konserter på Tele2 Arena i Stockholm i 2014 var de å se blant publikum.

Året etter fikk de et nærmere kjennskap til musikeren.

Da prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (33) giftet seg i mai 2015, spilte nemlig den verdensberømte DJ-en i bryllupet deres. Og han fikk gjestene til å danse langt ut i de sene nattetimer, ifølge Aftonbladet.

Også Carl Philip og Sofia har uttrykt sin sorg over Aviciis tragiske bortgang.

I en offisiell uttalelse lørdag hyllet ekteparet den avdøde artisten.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Tim Bergling er gått bort. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, og beundret ham som artist og som det fine mennesket han var. Han gjorde bryllupet vårt uforglemmelig med sin fantastiske musikk. Våre tanker går til hans familie, delte prinseparet i en uttalelse, ifølge Expressen.

Saken fortsetter under.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Familien takker for all støtte

Mandag kveld denne uken brøt også familien til den avdøde artisten tausheten rundt hans bortgang i et åpent brev.

- Vi vil takke for støtten vi har fått og alle kjærlige beskrivelser av vår sønn og bror. Vi er så takknemlige for alle som elsket Tims musikk og har gode minner til hans låter, het det i brevet, ifølge Expressen.

I uttalelsen, som ble formidlet gjennom Aviciis pressekontakt, Ebba Lindquist, fortalte familien at de setter stor pris på all oppmerksomheten Bergling har fått de siste dagene.

- Takk for initiativene som er tatt for å hedre Tim, som samlingen på Sergels torg, kirkeklokker som har spilt hans musikk og et minutts stillhet rundt om i verden. Med kjærlighet, familien.

Tirsdag valgte politiet å frigi nye detaljer rundt 28-åringens plutselige bortgang.

Ifølge Expressen har det blitt gjort to obduksjoner, og det skal ikke ligge noe kriminelt bak dødsfallet.

Tidligere har det lokale politiet opplyst til SVT at de er kjent med nettopp hva som har forårsaket Aviciis tidlige bortgang.

- Vi har all informasjon, vi vet hva som har skjedd, men vi kommer ikke til å slippe det til media, fortalte politiet.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Kong Harald er sykemeldt